Šta je novo?

Ekspolidarala bomba, povređen bombaš

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Ekspolidarala bomba, povređen bombašNA autobuskoj stanici na Aleji Bolonje, samom ulazu u Zagreb, nešto posle ponoći, u petak ujutru, odjeknula je snažna eksplozija prilikom koje je lakše ranjen pedeset i trogodišnji muškarac koji je odmah prebačen u bolnicu. Policija ga je ispitivala, baš kao i još desetak osoba, sumnjajući da je podmetanje eksplozivne naprave na autobusku stanicu i pod voz u blizini Zagreba pre nekoliko dana povezano.

Ovoga puta, neposredno pre nego što se eksplozija dogodila, interventni centar i policija dobili su dojavu o eksplozivnoj napravi na stanici. Međutim, nije bilo vremena za intervenciju, jer je eksplozija odjeknula samo koji minut posle dojave.


reg-zg-eksplozija_620x0.jpgI policiji i lekarima bile su sumnjive ozlede muškarca koji je doveden u bolnicu, ali se o detaljima još uvek ne izlazi u javnost.

Pretresena mu je kuća, a policija istražuje što je on radio na autobuskoj stanici pre nego što je odjeknula eksplozija.
U petak ujutro policija je dobila još jednu dojavu, da je postavljena neka sumnjiva naprava i u podzemnoj garaži na Tuškancu, u kojoj automobile ostavljaju političari iz vlade i Sabora.

Gotovo dva časa potpuno je bio blokiran saobraćaj u tom delu grada, a policija i pirotehničari su ustanovili da nije reč o eksplozivnoj napravi.

Čistačica je u delu garaže gde nema video-nadzora našla metalnu kutiju koja je bila montirana uza zid, ali se ustanovilo da je ona prazna.

Slike iz Zagreba u petak su bile zaista dramatične, jer je na nekoliko lokacija u gradu bio blokiran sav saobraćaj, dok su specijalne ekipe za deaktiviranje eksplozivnih naprava, obučene u još malo pa svemirska odela, tražile bombe. Na autobusnoj stanici, usprkos što su građani tvrdili da su čuli više eksplozija, pronađena je samo jedna eksplozivna naprava.

Policija je odmah demantovala da se radi o terorizmu, tvrdeći da nema nikakvih elemenata koji bi to potvrdili. “Isključujemo terorizam kao motiv, a na autobuskoj stanici je eksplodirala jedna bomba, a ne tri, kako se u početku tvrdilo”, kazao je Goran Burušić, načelnik zagrebačke policijske uprave.
Međutim, u središtu kriminalističke policije formiran je specijalni štab koji je pratio razvoj događaja.

U Zagrebu, posebno u zapadnom delu grada gde su poslednjih dana odjekivale eksplozije, vladao je strah, a na mnogim kućama su popucana stakla. Građani su bili zbunjeni i zbog toga što nisu imali prave informacije, pa su se širile i raznorazne verzije događaja i priče koje su još više stvarale strah.
Saobraćaj je u Zagrebu u zapadnom delu grada bio u kolapsu u petak ujutro, ali se posle nekoliko časova, koliko je trajala istraga na terenu, normalizovao. Ostala je samo srušena tabla sa nazivom ulice.UČESTVOVALO VIŠE OSOBA?


NAČELNIK kriminalističke policije Vitomir Bijelić kazao je u petak uveče da nije isključeno da sledećih dana dođe do novih eksplozija u Zagrebu. Iako se nada da će počinitelj ili počinitelji biti poznati već u subotu, Bijelić ne želi da kalkuliše što je pozadina ovih bombaških napada. Ne isključuje ni terorizam, ali ni to da je više osoba umešano u izradu eksplozivnih naprava.Izvor;
Novosti.rs

 
Top