Šta je novo?

Eksplozija u fabrici, 9 povređeno

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Eksplozija u fabrici, 9 povređeno

Izvor: Tanjug


Zagreb -- U eksploziji i požaru u proizvodnom pogonu fabrike Pliva na zapadu Zagreba povređeno je devet radnika, od toga dvojica teško, saopštila je zagrebačka policija.

21253921074f63882983961560885371_368x253.jpg

Vatra, koju su vatrogasci ugasili, izbila je oko 15 časova nakon eksplozije u pogonu za proizvodnju lekova u kvartu Črnomerec u Zagrebu.

Požar su gasili vatrogasci Plive, a kako je požar bio pod kontrolom, nije bila potrebna dodatna pomoć vatrogasne jedinice Zagreb, saopšteno je iz Državne uprave za zaštitu i spasavanje.

Dvoje radnika zadobilo je opekotine i prevezeni su u Traumatološku bolnicu, dok su se ostali nagutali dima. Jedan od njih je u vrlo teškom stanju.

U istoj zgradi, ali ne istom mestu izbio je manji požar i 10. oktobra prošle godine i tada je jedan radnik lakše povredjen.
Policija vrši uvidjaj kako bi se otkrio uzrok današnje eksplozije.

 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Umro radnik povređen u eksploziji u "Plivi"
Izvor:
Novosti.rsZAGREB - Najteže povređeni radnik u prošlonedeljnoj eksploziji u fabrici "Pliva" jutros je umro u zagrebačkoj klinici za traumatologiju.On je imao opekotine na 90 odsto tela. Drugi teže povređeni radnik s oko 20 odsto opečenog tela je van životne opasnosti i oporavlja se u toj klinici, dok je ostalih sedam radnika kojima je pružena medicinska pomoć zbog udisanja dima, već u subotu, dan posle događaja, pušteno iz bolnice Sveti Duh na kućnu negu.


Pliva_310x186.jpgUzrok požara u zgradi fabrike jeste iskra koja je zapalila smešu za izradu leka "plivadon" (protiv bolova), a zbog povećanog pritiska izbio je požar i eksplozija uređaja za merenje, saopštila je u subotu zagrebačka policija. Zbog eksplozije, na zidovima, plafonu i hodnicima nastala su oštećenja većih razmera, a šteta još nije utvrđena.

U istragu o eksploziji i sanaciju uz hrvatske stručne službe uključeni su i strani eksperti, a do utvrđivanja relevantnih činjenica, proizvodnja će biti zatvorena.

Slična eksplozija desila se u istoj zgradi i u oktobru prošle godine, ali tada je samo jedan radnik bio lakše povređen.
 
Top