Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Ekskluzivno otkrivamo: Šon Koneri u Beogradu!

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
MODERATOR
17. 04. 2010
Press

Ekskluzivno otkrivamo: Šon Koneri u Beogradu!


Legendarni glumac dolazi u srpsku prestonicu na proslavu rođendana kneginje Ire od Firstenberga. Glumac trebalo da dođe juče, ali ga sprečio vulkanski oblak zbog kog su zatvoreni mnogi aerodromiLegendarni glumac Šon Koneri posetiće tokom vikenda Beograd! Kako saznaje Press, Koneri će prisustvovati veselju prijateljice, kneginje Ire od Firstenberga, koja je odlučila da 70. rođendan proslavi u domu svojih dalekih rođaka - Aleksandra i Katarine Karađorđević!
Glumac je trebalo da dođe u Beograd juče, ali je njegov dolazak sprečen zbog zatvaranja svih britanskih aerodroma zbog vulkanskog oblaka, koji se nadvio nad zapadnom Evropom. Izvor Pressa blizak organizatorima događaja naveo je da se očekuje normalizacija vazdušnog saobraćaja i ispunjenje obećanja Konerija da će doći na proslavu, makar i sa danom zakašnjenja.
- Očekuje se da se veći aerodromi u Velikoj Britaniji uskoro otvore. Ako se to dogodi, Šon Koneri će u Srbiju sleteti danas - rekao je izvor Pressa.

Na Surčinu kao u košnici

Aktivnosti povodom rođendana kneginje Ire od Firstenberga traju, kako je predviđeno, tri dana, tokom kojih će se u Kraljevskom dvoru i drugim prestižnim lokacijama u Beogradu okupiti krem evropskog plemstva, ali i umetnici, biznismeni i drugi džetseteri iz Srbije i Evrope.Kneginja i zvezda B filmova

Kneginja Virdžinija (Ira) od Firstenberga pripadnica je evropskog džet-seta, dizajner nakita i nekadašnji PR menadžer modnog kreatora Valentina Garavanija. Kneginja je ćerka kneza Tasila od Firstenberga i Klare Anjeli, naslednice automobilske imperije „Fijat". Prvi muž Ire od Firstenberga bio je knez Alfonso od Hoenloe-Langenburga. Govorkalo se da je u mladosti imala i ljubavnu aferu sa knezom Renijeom III od Monaka, nakon tragične smrti njegove supruge, čuvene glumice Grejs Keli. U mlađim danima bila je zvezda evropskog filma B kategorije.

O velikom broju uglednih zvanica koje su pozvane da tokom vikenda borave u Beogradu svedoči i činjenica da je juče bilo zakazano sletanje čak 36 privatnih aviona na Aerodrom „Nikola Tesla"! To je mnogo više od dnevne „kvote" od desetak sletanja privatnih letelica na pistu u Surčinu. Na beogradski aerodrom pristizale su letelice iz Austrije, Italije, Belgije, SAD, Švajcarske... Letovi iz Francuske i Velike Britanije mahom su otkazani, usled zatvaranja vazdušnih prostora ovih zemalja zbog vulkanske aktivnosti.

Guča bolja od Rija

Šon Koneri ima još jedan razlog da poseti Beograd - u toku je snimanje filma „Koriolan", čiji je režiser njegov prijatelj Rejf Fajns. Film „Koriolan", koji predstavlja modernu verziju istoimenog Šekspirovog dela, intenzivno se snima na 36 lokacija, uglavnom u Beogradu. Ključne scene snimaju se u Skupštini Srbije, na Dorćolu, Mostarskoj petlji, železničkom depou u Rakovici, na obali Tamiša u Pančevu... Kao idealne lokacije za pojedine scene odabrani su hotel „Jugoslavija", Beli dvor i jedna vila na Dedinju. Kako saznaje Press, Koneri je imao nameru da Beograd poseti za oko mesec dana, ali je pomerio termin dolaska da bi o „istom trošku" prisustvovao i proslavi rođendana kneginje Ire od Firstenberga.
Koneri je u intervjuu za nedeljnik „Evropa" pre nekoliko godina priznao da zna ponešto o Srbiji, kao i da poseduje tradicionalne srpske odevne predmete - šajkaču i opanke!
- Priznajem da me je sramota što ne znam mnogo o vama, ali u kući imam nekoliko stvari koje su simbolične za Srbiju i koje mi mnogo znače. Pre nekoliko godina moji dragi prijatelji bili su na karnevalu na nekoj planini u Srbiji (Guča, prim. aut.) i rekli mi da su se proveli bolje nego u Riju. Kao uspomenu odatle, doneli su mi stare gajde i neke vaše tradicionalne cipele i šumadijsku kapu. Sigurno znate šta je to. Čudne, originalne cipele od tanke kože sa đonom koji se nastavlja napred poput kljuna. Toliko su simpatične da sam na jednoj zabavi pre nekoliko godina izazvao veću atrakciju nego na premijeri „Džejmsa Bonda", kada sam obukao škotski kilt, stavio šajkaču na ćelavu glavu, uzeo vaše gajde u ruke i obuo opanke! To je bilo tako neuobičajeno i neočekivano - ispričao je Koneri.

N. Kostić

 
Top