Šta je novo?

Edmun Kin (2007)

  • Začetnik teme katamaniak
  • Datum pokretanja
katamaniak

katamaniak

UREDNIK
Učlanjen(a)
24.03.2015
Poruka
4.715
Edmun Kin (2007) TV teatar

Uzbudljivi komad o glumcima i njihovoj večitoj nestalnoj sudbini kroz priču o velikom glumcu i zavodniku Edmundu Kinu o kojem su pisali i Sartr i Dima Otac. Scenario je napisao Hadi Kurić, a režirao Irfan Mensur na sceni Narodnog pozorišta u Nišu.
Slavni engleski glumac Edmund Kin, romantik, ekscentrik, narkoman, alkoholičar, inspirativan je lik jer uprkos talentu i uspehu ostaje izvan društvenih normi. Njegova pobuna i zalaganje za sve one ideale i vrednosti koje su i danas najčešće zaboravljene i zapostavljene u osnovi su drame Edmund Kin.

Urednik: Dragana Bošković

TV adaptacija i režija: Slobodan Ž. Jovanović


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Iz pera Hadija Kurića, u režiji Irfana Mensura, nastala je predstava u kojoj je glavni junak veliki glumac i zavodnik, Edmund Kin. O ovoj zanimljivoj istorijskoj ličnosti pisao je i Dima Otac, kao i Pol Sartr. No, Hadi Kurić se u svojoj drami prvenstveno fokusirao na motiv pobune, a ne na ljubavni zaplet. Jer nema ni prave ljubavne priče ni dobrog dramskog zapleta bez nečije pobune. Uzbudljiva, inspirativna i divna priča o glumcima, u kojoj se Kin, romantik, ekscentrik, narkoman, alkoholičar, junak, bori za sve one ideale i vrednosti koje se i danas zaboravljaju i zapostavljaju.

PRVO izvođenje drame „Edmund Kin” postiglo je sjajan uspeh na premijeri u Narodnom pozorištu u Nišu. Uloga slavnog engleskog glumca kome se „veruje da je kralj, kad kralja igra, i ribar, kad ribara igra”, ali koji ostaje izvan društvenih normi, poverena je Dejanu Cicmiloviću. U ovom domišljatom prikazu večite nestalne glumčeve sudbine zaigrali su i Aleksandar Marinković, Sanja Krstović, Milena Jakšić, Snežana Petrović i Aleksandar Mihailović.


Lica

Edmund Kin / Dejan Cicmilović
Princ od Velsa / Aleksandar Marinković
Ana Dembi / Nataša Stanković
Elena Kontesa od Avole / Snežana Petrović
Salomon / Aleksandar Mihailović
Kiti / Sanja Krstović
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Top