Džon Kliz: U Londonu nema Engleza, zato smo dobili Olimpijadu

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Džon Kliz: U Londonu nema Engleza, zato smo dobili Olimpijadu

Britanski komičar Džon Kliz kaže da London više nije engleski grad i tvrdi da je baš zbog toga prestonica dobila priliku da se u njoj sledeće godine održi Olimpijada.

134899_0607-cleese-foto-ap_f.jpg

Kliz (71) je u izjavi australijskoj televiziji rekao da London više nema nekadašnju kulturu i da je u pojedinim delovima tog grada nemoguće naći Britanca. Novinari su ga pitali da prokomentariše nedavne nerede.
- Ne znam šta se dešava u Britaniji, tačnije u Londonu. To više nije engleski grad i tako su uspeli da dobiju Olimpijadu. Rekli su: ”Mi smo najkosmopolitskiji grad u istoriji”, ali ne i engleski- rekao je Kliz.
Glumac je objasnio da se i sami posetioci Londona često zbune činjenicom da na ulicama ne sreću Engleze.
- Pre dva meseca mi je došao u posetu prijatelj iz Kalifornije, šetao je Kings Roudom i rekao:”Pa gde su Englezi?” Ja volim kada ima različitih kultura, ali ako izgubite korene, ne možete a da ne pomislite “šta se dešava”- izjavio je Kliz.

Čak trećina populacije u Londonu je rođena van Velike Britanije, a u tom gradu se govori preko 300 jezika.

Blic

(Ova tema obuhvata dešavanja u društvu, kulturi, sportu i svetu, pa sam odlučio da je svrstam u ovo poslednje)

Natrag