Džoli:Nisam očekivala nominaciju za Globus

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
Džoli:Nisam očekivala nominaciju za Globus

Tanjug

28098.jpg

LOS ANĐELES - Holivudska glumica Anđelina Džoli izjavila je da nikada nije očekivala da će njen rediteljski prvenac, film "U zemlji krvi i meda" biti nominovan za Zlatni globus i da je za nominaciju saznala dok je vozila decu kod zubara.

"Išli smo kod zubara i na putu ka njemu oglasio mi se telefon. Kada sam videla naslov mejla pomislila sam da nije istina. Nisam ovo očekivala", rekla je Džoli "Holivud riporteru".

"Samo to što možete da snimite film do kojeg vam je stalo i onda nađete i distributera je dovoljno da me usreći", rekla je ona.

Njen film, koji u distribuciju kreće 23. decembra, našao se u društvu još četiri ostvarenja u kategoriji najbolji strani film.
To su kineski film "Cvetovi rata" (The Flowers of War), belgijski "Dečak sa biciklom" (The Kid with a Bike), iranski "Razvod" (A Separation) i španski "Koža u kojoj živim" (The Skin I Live In).

Džoli je film snimila na engleskom i "bosansko-srpsko-hrvatskom" i na njen zahtev, film je u SAD pušten na "BHS"-u sa engleskim titlovima, prenosi "Holivud riporter".

Ona je i napisala scenario za film u kome igraju glumci iz reiona. Zana Marjanović glumi muslimanku koja se pre rata u Bosni 1992-95 zabavljala sa srpskim policajcem, koga igra Goran Kostić. Po izbijanju rata, ona završava u kampu sa drugim žrtvama silovanja koje čuvaju policajci.

Džolijeva je navela i da je biti reditelj i biti odgovoran za celu ekipu "uzbudljivo i dragoceno iskustvo".

Na pretpremijeri u Njujorku ranije ovog meseca, Džoljeva je ugostila 16 svojih glumaca od kojih neki nikada nisu bili u SAD.

"Bila sam na toliko premijera. Ali, biti na premijeri sa ekipom mi je toliko mnogo značilo. Kada sam kročila na crveni tepih i videla ih tamo, gotovo sam pala. To je zaista toliko ispunjavajuće", rekla je ona.

Dodela Zlatnig globusa, 69. po redu, biće održana 15. januara u Los Anđelesu.

Natrag