Dvojica svatova izbodena nožem

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Dvojica svatova izbodena nožem
Umalo tragedija u Aleksandrovcu
01.09.2009. 05:00

Aleksandrovac - Svadbeno veselje u nedelju u Aleksandrovcu umalo da se završi tragično kada je u povratku svatova na putu od centra sela izbila tuča u kojoj su dva gosta izbodena nožem. Povređeni su zbrinuti na negotinskom odeljenju hirurgije, dok je osumnjičeni za napad zadržan u policiji.

negotin-x.jpg

Mesto na kome su izbodeni Dragan Musić i Mile Pavlović

Mile Pavlović (49) u tuči je zadobio teške povrede, dok je lakše povređen njegov sestrić Dragan Musić (37), koji je prvi i došao u sukob sa osumnjičenim Draganom N. Teško povređeni Pavlović je operisan odmah po prijemu u bolnicu i prema rečima doktora Božidara Petrovića, načelnika negotinske hirurgije, u stabilnom je stanju.

negotin-ver1.jpg

Dragan Musić

- On je zadobio ubodne rane u desnoj preponi i dve u podlakticu. Mlađi pacijent ima ubod ispod desnog rebarnog luka. Iako su neke rane bile duboke, na sreću, nanete su ukoso, tako da unutrašnji organi nisu povređeni. Oba pacijenta su van životne opasnosti - izjavio je doktor Petrović.
Do svađe na seoskom putu, kako priča lakše povređeni Musić, koji se sa ujakom oporavlja na odeljenju hirurgije, došlo je oko 19 sati.
- Krenuli smo kući posle prvog dela slavlja u školskom dvorištu. Tek sam stigao sa druge svadbe u Miloševu i zatekao sam se u koloni vozila koja su krenula od centra sela. Bila je gužva na putu. Jedno vozilo mi je dolazilo u susret, a okolo je bilo puno ljudi. Morao sam da zaustavim automobil. U vozilu iza mene je bio komšija Dragan N. Počeo je da trubi i turira, dovikujući mi da krenem. Izašao sam i pokušao da mu objasnim da ne mogu da vozim po gužvi. Bio je besan i čak je došlo do guranja. Kada se put oslobodio, ja sam krenuo i skrenuo u stranu samo da bih njemu oslobodio prolaz. Međutim, on me je pretekao i stao ispred mene - priča Musić.

negotin-ver2.jpg

Mile Pavlović

On kaže da je ušao u prodavnicu da bi izbegao komšiju.
- Njegov brat, koji je bio sa njim u vozilu, počeo je da galami i vređa me. Pokušao sam da im objasnim da nemam ništa protiv njih i da neću da se svađam. Tu se našao i moj ujak koji ga je opomenuo da mi ne psuje majku, a onda nam se iza leđa pojavio i Dragan N. i nasrnuo na mog ujaka - priča Musić.
Iz bolesničke postelje priču nastavlja njegov ujak Mile.
- Dragan mi je skočio na leđa, pokušao sam da ga se oslobodim, a onda sam osetio da me je ubo nožem. Tri puta. Nastala je opšta gužva. Moj sestrić je pokušao da nas razdvoji, ali je Dragan onda i njega ubo nožem. Svuda je bila krv, pa su nas hitno prebacili u bolnicu. Čujem da su napadači zatim automobilom jurcali po selu - priča Mile.
Dragan Musić kaže da su mu osumnjičeni Dragan N. i njegov brat Velibor komšije i da sa njima nikada pre nije imao problem.
- Dolazili su kod mene u radionicu da im popravljam automobile. Nemam nikakvo objašnjenje za njihov postupak - kaže Musić.
Kako saznaje „Blic”, policija će podneti krivičnu prijavu protiv Dragana N. zbog sumnje da je počinio pokušaj ubistva.

Izvor: Blic

Natrag