Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Juče ujutru oko 9,15 ćasova u Ćurpiji, na mestu Ada u neposrednoj blizni Morave, pronađeni su leševi dve mlađe ženske osobe, potvrdio je Tanjugu direktor policije MIlorad Veljović.
Jedan leš je, prema njegovim rečima, pronađen u vozilu marke "Honda", reg broj JA - 301-99 sa prostelnim ranama u predelu glave, dok je drugi bio pored vozila sa, takođe, prostrelnim ranama.
Identitet žrtava je utvrđen i to su Ivana Stojković (26) apsolvent stomatologije i Biljana Obradović (19), maturant ćuprijske gimnacije iz Kušara nadomak Ćuprije.
Komandir ćuprijske policije Miodrag Nastasijević i istražni sudija Višeg suda iz Jagodine Zoran Petrović u cilju istrage nisu želeli da, na današnjoj vanrednoj konferenciji za novinare, iznose bilo kakve detalje u vezi sa ovim događajem.
Veljović je kazao da specijalizovane ekipe kriminalističke policije MUP-a, po njegovom nalogu, obavljaju uviđaj kojim rukovodi rukovdi istražni sudija Višeg suda u Jagodini, uz prisustvo višeg tužioca iz Jagodine.
Policja intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja, naveo je direktor policije.
Stravičan zločin kod Ćuprije - horor: Ubio devojke, pa ih tražio sa rođacima?!
Beograd 06. 04. 2010 Press Stravičan zločin kod Ćuprije - horor: Ubio devojke, pa ih tražio sa rođacima?!
Toplica Marković (30) uhapšen zbog sumnje da je za Vaskrs ubio bivšu devojku Ivanu Stojković (26) i Biljanu Obradović (19) iz Krušara kod Ćuprije! Nekoliko sati posle zločina Toplica se pridružio potrazi rodbine za nestalim devojkama!
Uhapšen zbog dvostrukog ubistva... Marković
Toplica Marković (30) iz Krušara kod Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je na Vaskrs ubio bivšu devojku Ivanu Stojković (26) i njenu drugaricu Biljanu Obradović (19), obe iz Krušara! Nekoliko sati posle zločina, Toplica se pridružio potrazi rodbine za nestalim devojkama i glumio da je u velikoj žalosti! Tela Ivane Stojković, apsolventkinje Stomatološkog fakulteta u Beogradu, i njene najbolje drugarice Biljane Obradović, maturantkinje paraćinske gimnazije, pronađena su u nedelju ujutru u šumi u blizini ćuprijskog vikend naselja Ada. Posle istrage u kojoj su učestvovali policajci iz Jagodine i pripadnici kriminalističke policije MUP-a Srbije, uhapšen je Toplica Marković, koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo.
Žrtve poremećenog uma... Ivana Stojković i Biljana Obradović upucane u glavu
- Ivana Stojković i Biljana Obradović vraćale su se 4. aprila oko četiri časa ujutru iz Jagodine „hondom", koja je vlasništvo Ivaninog oca. Na putu u neposrednoj blizini njihovih kuća zaustavio ih je Toplica Marković i seo na zadnje sedište. On ih je potom primorao da se odvezu do mesta Ada, u neposrednoj blizini Morave, udaljenom oko pet kilometara od sela - kaže Milorad Veljović, direktor policije, i dodaje:
Poruka na „Fejsbuku" Toplica Marković je u nedelju u 21.52 sata preko mobilnog telefona napisao na svom profilu na „Fejsbuku" sledeću poruku: „Ko god je proveo i minut sa Ivanom u društvu, zna koliki je ovo gubitak za sve. Živećeš večno u našim srcima, nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu...
- Tada je došlo do verbalnog sukoba Markovića i Stojkovićeve, nakon čega je Toplica sa dva hica iz pištolja marke „CZ-M70", kalibra 7,65 mm, pucao u glavu Ivane Stojković. Biljana Obradović je pokušala da pobegne iz automobila, ali ju je Marković pogodio u desnu butinu. Kada je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko dva i po metra od kola, on joj je prišao i ispalio hitac u slepoočnicu. Marković se nakon toga pešice udaljio sa mesta zločina u pravcu sela Krušar, a u jutarnjim časovima se pridružio potrazi rodbine za devojkama.
Glumio da je u žalosti! Sagovornici Pressa bliski istrazi kažu da je Toplica aktivno učestvovao u potrazi za devojkama. - Govorio je da je, čim je čuo da su nestale, odmah krenuo u potragu za njima! Trudio se da bude među prvima koji će ih pronaći. Kada je stigla vest da su ubijene, glumio je da je u velikoj žalosti. Rekao je da su iz istog sela, da se znaju godinama. Ali, policija je vrlo brzo utvrdila da je on jedini osumnjičeni za ovaj stravičan zločin. Toplica je uhapšen u ponedeljak - kaže naš sagovornik.
Najbolje drugarice... Ivana i Biljana
Ivan Stojković, rođeni brat ubijene Ivane, ne može da se povrati od šoka od kada je čuo ko mu je ubio sestru i njenu najbolju drugaricu. - To je zaista nečuveno, prosto nemoguće! Toplica se ranije zabavljao sa mojom sestrom, još dok je išla u srednju školu. Raskinuli su odavno. Govorila mi je da Toplica nije za nju, ali se nikada nije žalila da joj je pretio ili da ju je zlostavljao! Pa, u subotu uveče sam sa Toplicom i jednim drugom popio piće u Glogovcu! Sve je delovalo normalno. Ivana i Biljana su našim kolima otišle u Jagodinu, a ja sam otišao na piće u Glogovac i tamo se video sa Toplicom - kaže za Press Ivanin brat. On dodaje da je Toplica po zanimanju vatrogasni tehničar i da je radio na nekoj separaciji.
Hronologija - Subota, 3. april, 22 časa - Ivana Stojković i Biljana Obradović otišle u jagodinsko izletište Potok sa Biljaninim bivšim dečkom Markom i njegovim drugom
- Nedelja, 3 časa - Ivana i Biljana potom otišle kod Marka u selo Potok, a sat kasnije krenule kući
- 4 časa - Na putu ih je zaustavio Toplica Marković i seo na zadnje sedište
- Toplica ih je primorao da se odvezu do mesta Ada od obale Velike Morave
- Tada je došlo do verbalnog sukoba Markovića i Stojkovićeve, nakon čega je Toplica sa dva metka iz pištolja pucao Ivani u glavu
- Biljana Obradović je pokušala da pobegne iz automobila, ali ju je Marković pogodio u desnu butinu. Kada je ona posrnula i pala, on joj je prišao i ispalio hitac u slepoočnicu
- Nedelja, 8.30 - Tela devojaka pronašao slučajni prolaznik Života Dimitrijević, koji je odmah pozvao policiju
- Ponedeljak, 11.30 - Uhapšen Toplica Marković
- Ivana je išla u srednju Medicinsku školu. Oni su se zabavljali nekoliko godina. Ipak, moja sestra, koja je bila odličan student stomatologije, shvatila je da on nije momak za nju. Toplica je ponekad voleo da popije, ali ne znam da li je bio agresivan. Na telu svoje sestre primetio sam masnicu na levom oku, kao da je došlo do fizičkog sukoba u kolima - dodaje on. Stric Toplice Markovića, koji nije želeo da mu pominjemo ime, kaže da je Toplica bio miran i povučen momak.
Zabavljali se u školi
Mesto zločina... Nesrećne devojke streljane u šumi kod vikend naselja „Ada" u Ćupriji
- U životu ne bih mogao da pomislim da Toplica može da postane ubica! Ruku sam mogao da dam za njega. Mnogo je voleo Ivanu, a ta njegova opsesija završila se tragično - kaže Topličin stric. Meštani Krušara šokirani su posle dvostrukog ubistva, ali i hapšenja Toplice Markovića. - Toplica je bivši momak Ivane Stanković. Zabavljali su se još u srednjoj školi. Oni su odavno raskinuli, u međuvremenu je Ivana otišla na studije u Beograd. Toplica je završio srednju školu i, koliko smo čuli, radi u nekoj šljunkari u Ćupriji - pričaju meštani Krušara.
Prema priči njihovih poznanika, Biljana i Ivana bile su devojke za primer. - Ivana je bila pri kraju studija na Stomatološkom fakultetu, a Biljana je bila maturant ćuprijske gimnazije. Bile su najbolje drugarice, kuće su im jedna do druge. Izlazile su zajedno kada bi Ivana došla iz Beograda - kažu njihovi poznanici.
Z. PERIĆ