Šta je novo?

Dva velika požara na jugozapadu Slovenije

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Dva velika požara na jugozapadu Slovenije
Izvor:
Novosti.rs
LJUBLJANA- Oko 400 vatrogasaca i danas se bore da ugase dva velika požara na jugozapadu Slovenije, koji su tokom noći stavljeni pod kontrolu, ali opasnost još nije prošla jer se popodne očekuje jaka bura, javila je slovenačka agencija STA.

Jedan požar izbio je juče u blizini sela črni Kal i proširio se na više od 300 hektara borove šume, ometajući saobraćaj u toj oblasti, a u akciji gašenja, pored vatrogasaca, angažovani su jedan helikopter slovenačke vojske i jedan italijanski helikopter.

Selo se nalazi na 20 kilometara od jadranske obale i nedaleko od autoputa Ljubljana-Koper.

U drugom požaru koji je izbio blizu grada Ilirska Bistrica spaljeno je, prema prvim procenama, oko 130 hektara borove šume, a vatrogascima u gašenju pomažu dva vojna helikoptera.

Iako su oba požara stavljena noćas pod kontrolu, prognoze pokazuju da je opasnost od širenja vatrene stihije i dalje prisutna budući da se popodne očekuje jaka bura.
 
Poslednja izmena od urednika:
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
SLO: Proglašena opasnost od požara


Izvor:
B92.net
Ljubljana -- Slovenačke vlasti su proglasile visok stepen opasnosti od požara i zabranile paljenje vatre u čitavoj zemlji i upotrebu bilo koje vrste vatre na otvorenom.

Slovenačka agencija STA navodi da su vlasti proglasile visok stepen opasnosti od požara širom zemlje i "veoma visok" u nekoliko opština u regionu Primorsko.

Za vreme povećane opasnosti od požara vlasti će sprovoditi strože metode kontrole i nadgledanja, saopštila je Agencija za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama. 
Top