Dva policajca su me tukla, treći navijao!

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
BEOGRAD 29. 10. 2010

ISPOVEST NIKOLE ŠEŠELJA, SINA VOJISLAVA ŠEŠELJA
Dva policajca su me tukla, treći navijao!

PRESS

Nikola Šešelj (26), najstariji sin lidera radikala, kaže za Press da su ga policajci brutalno prebili samo zato što se kockao u kafani
1
SESELJ-1.jpg

Teška povreda... Nikola Šešelj pokazuje okrvavljeno levo oko

Nikola Šešelj (26), sin lidera SRS Vojislava Šešelja, kaže za Press da su ga policajci brutalno prebili samo zato što je igrao poker u kafani! On kaže da su ga dvojica policajaca bez ikakvog razloga krvnički udarala, dok je treći navijao! Nikola ističe da neće podneti tužbu protiv batinaša, ali da će razmisliti o odlasku iz Srbije ukoliko krivci ne budu kažnjeni.Najstariji sin Vojislava Šešelja, u ispovesti za Press kaže da je u noći između ponedeljka i utorka bio prvi put u kafani „Bela vita" u Sremskoj Mitrovici.
- Gazdu sam upoznao dan ranije. Nije tačno da sam tamo nekada radio kao obezbeđenje. Nemam dosije u policiji i nikada nisam napravio nijedan prestup - priča Nikola Šešelj.
Šutirali me čizmama
Nikola kaže da su policajci u toku noći bukvalno provalili u kafić.
- Kada su upali, odmah su se naredili da im damo dokumenta i da stavimo ruke na sto. Malo sam se nasmejao dok sam stavljao ruke na sto, zbog čega su odmah reagovali: 'Ti, mali, što se smeješ, izađi napolje! ' Dvojica policajaca su me uhvatila pod ruku, izvela ispred kafića i počela da me udaraju. Tukli su me oko 30 sekundi. Dok sam stajao pored zida, udarali su me po glavi i rebrima. Kada sam video da se ne šale, legao sam dole, kako bih izbegao udarce. Međutim, nastavili su da me šutiraju čizmama i udaraju pesnicama, jedan s leve, drugi s desne strane! Treći policajac je stajao iza njih i navijao! Bio je najmlađi u patroli i praktično je od njih učio školu - kaže Šešelj i dodaje:
2
SESELJ-3.jpg

Potresen... Otac Voja zvao iz Haga

- Jaukao sam na sav glas i mislio da će tako prestati da me udaraju. Plašio sam se da će me ubiti od batina! U kafiću je bilo oko 40 ljudi i svi su mogli da čuju koliko me udaraju i koliko jaučem od bolova! Posle batina su me podigli na noge i ostavili me pola sata da stojim na kiši! I druge ljude su čekali na zicer, bilo je dovoljno da izgovore samo jednu reč, pa da oni počnu da ih biju! Posle stajanja na kiši, naredili su mi da uđem u hodnik, gde sam proveo još oko sat i po vremena. Tada sam prvo otišao u Batajnicu da se presvučem, pa se uputio u Urgentni centar na pregled - kaže Nikola Šešelj.Volim da igram poker
On pretpostavlja da ovaj incident nema političku pozadinu, ali kaže da ipak treba i to proveriti.
- Policajci su moju ličnu kartu pogledali tek pola sata posle batinanja. Kada su videli ime, počeli su da se domunđavaju, pitajući se „da li sam zaista Šešeljev sin". Starešina Interventne brigade mi je na kraju održao predavanje „da sam veoma mlad i da ne bi trebalo da igram poker i bavim se kockom".
3
Nikola bi mogao da ostane bez vida!
Lekari Kliničkog centra Srbije ustanovili su da Nikola Šešelj ima ozbiljnu povredu oka i da postoji opasnost da izgubi vid.
- Lekari su mi rekli da mi je od jakih udaraca nešto pomereno u oku i da mogu čak i da oslepim - rekao je Šešelj posle detaljnih pregleda.

Šešelj ističe da neće podneti privatnu tužbu protiv policajaca.- Neka istraga ide svojim tokom. Šta god da smo radili u kafiću, policija nije imala opravdanje da nas bije. Posle svega, strahujem za svoju porodicu. Ipak, imam dvoje dece i svašta može da se desi. Ukoliko slučaj ne bude potpuno rasvetljen i krivci ne budu kažnjeni, razmisliću da sa porodicom odem iz Srbije - kaže Šešeljev najstariji sin.
Nikola priznaje da voli da se kocka.
4
SESELJ-2.jpg

Jaukao sam na sav glas, mislio da će prestati da me udaraju. Plašio sam se da će me ubiti od batina! ... Nikola ŠeŠelj

- Tačno je da igram poker, ali to je moja privatna stvar. Politika me nikada nije zanimala. Bilo mi je interesantno da pratim ono što moj otac radi, ali nisam imao želju da mu se priključim. Moj otac Vojislav je potkovan i naučno i pravno. U potpunosti ga podržavam, jer se bori za svoju zemlju. Jedina nada mi je Rusija, jer mislim da samo ona može da mu pomogne. Nadam se da će istrajati do kraja. Moj otac daje život za Srbiju! Za razliku od njega, ja prvo gledam svoju decu, pa Srbiju - kaže Šešelj. Petorica policajaca koji su osumnjičeni da su pretukli Šešelaj i Đorđa Miščevića posle saslušanja kod istražnog sudije pušteni su da se brane sa slobode.

KRAJ
SESELJ-KRAJ-VUK.jpg

Kum Vuk Drašković pitao za zdravlje
Dok su novinari Pressa pričali sa Nikolom, telefonom ga je pozvao lider SPO-a Vuk Drašković, koji ga je krstio! Kum se raspitivao za njegovo zdravlje i poželeo mu da se što pre oporavi.
Nikola Šešelj kaže da je njegov otac Vojislav bio potresen kada je saznao da su ga policajci pretukli.
- Moj otac svako jutro telefonom zove iz Haga da čuje kako smo. Kada mu je Jadranka ispričala šta se dogodilo, odmah me je nazvao. Bio je jako potresen. Morao sam da ga smirujem. On ni ranije nije podržavao to što igram poker, a sada mi je poručio da se manem kocke. Savetovao mi je da ne podnosim tužbu, već da policiji i tužilaštvu prepustim da rade svoj posao - kaže Nikola.

S. DŽ. STOJANOVIĆ

Natrag