Šta je novo?
UREDNIK
Učlanjen(a)
22.06.2009
Poruka
3.244
CpTRsXk.jpg


U ovom komadu meksički pisac Emilio Karbadiljo razvija ljupku, tečnu kamerno - scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spašavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž a drugoj ljubavnik) takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje.
Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, "lagano" štivo, ili, kako bi se moglo kazati, "komad za opuštanje", "Dva mirisa ruže" su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, kao i uzornim oslikavanjem dva ženska karaktera, upravo idealan scenski pretekst za bravoruoznu glumačku nadgradnju.

Glumac/glumica:
Gabrijela - Ljiljana Stjepanović
Marlena - Elizabeta Đorevska
"Mariači" - Biljana Jovanović, Zoran Kovačević, Jovan Nikolić, Branislav Jović, Miroslav Marković, Dušan Šida, Anica Ivančević,Vlastimir Blagojević, Mihajlo Bogosavljević, Dejan Stojadinović, Nikola Đokić...

gJukqvv.jpg


Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.676
Dva mirisa ruze 2006screen.png
Dva-mirisa-ruze-2006-SF.png

info.pngPrevod: Janja Gnjatović
Režija: Slavenko Saletović
Scena i kostim: Vesna Radović
Muzički aranžmani:
Tatjana Radunović i Dejan Stojadinović
Scenski pokret: Đorđe Makarević

ULOGE:
GABRIJELA Ljiljana Stjepanović
MARLENA Elizabeta Đorevska
“MARIAČI”:
Biljana Jovanović, Zoran Kovačevski,
Anica Ivančević, Vlastimir Blagojević,
Mihajlo Bogosavljević, Dejan Stojadinović,
Nikola Đokić, Jovan Nikolić, Branislav Jović,
Miroslav Marković, Dušan Šida

U ovom komadu, mesički pisac Emilio Karbaljido razvija, ljupku, tečnu kamerno – scensku priču o dvema ženama koje odluče da, konačno, svoje životne sudbine preuzmu – u svoje ruke! Spojene sticajem okolnosti i nagnane na zajedničko delanje, nastoje da, spasavajući svog zajedničkog muškarca iz zatvora, dođu do novca za njegov put u slobodu. Kada nakon mnogih peripetija, svoj naum i sprovedu, shvate da taj muškarac (a koji je jednoj od njih muž, a drugoj ljubavnik) – takvu njihovu žrtvu možda i ne zaslužuje!

Iako je u pitanju, u dramaturškom pogledu, “lagano” štivo, ili, kako bi se moglo kazati, “komad za opuštanje”, “Dva mirisa ruže” su svojim pitkim dijalogom i vrcavim humorom, kao i uzornim oslikavanjem dva ženska karaktera, upravo idealan scenski pretekst za bravoruoznu glumačku nadgradnju.

Prvakinje Pozorišta na Terazima, Ljiljana Stjepanović i Elizabeta Đorevska, vođene superiornom rediteljskom koncepcijom Slavenka Saletovića i potpomognute muzikom “mariača” Orkestra Pozorišta na Terazijama – čine ovu pozorišnu magiju mogućom, a publici daruju ono što nam je danas svima tako užasno potrebno: zdrav, isceljujući smeh!
shk8o9sgmzy.png
screen.png

4PxvtCy.jpg

Download.png
Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Top