DUNAVU U ČAST Sutra proslava na Zemunskom keju

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
DUNAVU U ČAST Sutra proslava na Zemunskom keju

405ef1dd8f822fee2cedd79721006711.jpeg


Međunarodni dan Dunava biće obeležen sutra na Zemunskom keju, a manifestacija će biti posvećena deci i edukaciji najmlađih o očuvanju eko-sistema najveće evropske reke.

Na manifestaciji koja počinje u 11 sati učestvovaće više stotina mališana i to u edukativnim radionicama posvećenim očuvanju životne sredine i slivu najveće evropske reke, a pridružiće se i Dečija filharmonija, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U okviru centralne proslave deca će imati priliku da razgovaraju o zanimljivostima sa predstavnicima Svetskog fonda za prirodu, Mladim istraživačima, "Zelenila-Beograd", Orijentiring savezom Srbije, Vodnim Agentom, Sekopakom, Udruženjem „"Naša deca" i drugim učesnicima. Biće izloženi i pobednički radovi konkursa za umetnička dela "„Dunavski umetnik".

Međunarodni Dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštitii održivom korišćenju reke. Konvencija je osnov za saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi.


Izvor: blic.rs
 
Top