Šta je novo?

Dugometražni crtani fimovi /prevod/

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Toy Story (1995) [1080p]

Priča o igračkama u kojoj sve igračke žive samo kada nema ljudi u blizini. Glavni likovi su igračke dečaka Endija koje vode vrlo interesantan život u njegovoj sobi. Najomiljenija Endijeva igračka, a samim tim i glavna igračka, je kauboj Vudi. Vudi je uživao da bude vođa igračaka sve dok Endi nije dobio novu igračku za rođendan – svemirskog rendžera Baza Lajtira koji je u velikoj meri moderniji od Vudija. Baz momentalno postaje No.1 među Endijevim igračkama što Vudiju i nije prijalo. Jednom prilikom, tokom manje rasprave, Vudi je slučajno izbacio Baza napolje kroz prozor. Ostale igračke su optužile Vudija za taj incident i naterale su ga da ide napolje i da vrati Baza. Napolju dolazi do većih komplikacija tako da Vudi mora ići mnogo dalje od kuće kako bi vratio Baza. Takođe, mora se vratiti kući što pre jer se Endijeva porodica seli sa imanja…


 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Toy Story 2 (1999) [1080p]

Drugi deo filma se nastavlja tako što Endi odlazi u kamp za kauboje i ostavlja svoje igračke prepuštene same sebi. Stvari će se zakomplikovati kada opsesivni sakupljač igračaka, Al Mekvigin, vlasnik Alovog Ambara za Igračke, kidnapuje Vudija. U Alovom stanu, Vudi otkriva da je on veoma skupocena igračka iz TV serije iz ’50-tih po imenu „Vudijeva Družina“, i tu će se susresti sa ostalim vrednim igračkama iz te serije – kaubojkom Džesi, konjem Bulzajem i Smrdljivim Pitom, istraživačem.
 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Toy Story 3 (2010) [1080p]
Endi odlazi na koledž i poklanja svoje voljene igračke – uključujući i Vudija i Baza – dečijem vrtiću. I dok ekipa upoznaje nove prijatelje, uključujući i Kena, ubrzo će omrznuti svoje novo okruženje i početi da planira bekstvo.
U „Priči o igračkama 3“ Vudi (glas pozajmio Tom Henks), Baz (glas pozajmio Tim Alen) i cela ekipa lutaka ponovo je na velikom platnu dok se Endi priprema da ode na koledž, a njegove odane igračke se nađu u – dečijem vrtiću! Ali, te neukroćene goropadi sa svojim lepljivim prstićima uopšte se ne igraju lepo i zato „svi za jednog, jedan za sve“ u veliko bekstvo u slobodu. Uz nove junake – neke plastične, a neke plišane – koji se pridružuju avanturi, uključujući i zavodljivog neženju i Barbinog suparnika Kena (glas pozajmio Majkl Kiton), zloslutnog ježa po imenu Gospodin Bodigaća (glas pozajmio Timoti Dalton) i ružičastog plišanog medu za grljenje sa mirisom jagode, nazvanog Lotso (glas pozajmio Ned Biti). Film je režirao Li Ankrič (ko-reditelj filmova „Priča o igračkama 2“ i reditelj filma „U potrazi za Nemom“). 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Sing (2016)

Iluminejšn je oduševio publiku širom sveta voljenim hitovima kao što su „Grozan ja“, „Loraks“, „Grozan ja 2“, i „Malci“, drugi po redu animirani film s najvećom zaradom u istoriji. Posle velikog uspeha komedije „Tajni život kućnih ljubimaca“, Illumination predstavlja film „Pevajmo“ koji nam dolazi za praznike.

Smešten u svet poput našeg ali koji naseljavaju samo životinje, „Pevajmo“ predstavlja Bastera Muna , uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Baster je večiti optimista, dobro, možda malo živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i učiniće sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima poslednju šansu da vrati ovom izbledelom dragulju nekadašnju slavu tako što će producirati najveće svetsko takmičenje u pevanju.

Pojaviće se pet najozbiljnijih kandidata: Majk, miš koji pevuši jednako dobro kao što vara ljude; Mina, stidljiva slonica tinejdžerka, koja ima užasnu tremu od nastupa; Rozita, premorena majka koja ima 25 prasića; Džoni, mladi gorila gangster koji traži način da pobegne od porodičnog kriminala, i Eš, pank-rok bodljikavo prase koja pokušava da se otrese svog arogantnog dečka i postane solo pevačica. Sve životinje će doći na Basterovu audiciju verujući da je to njihova šansa da promene svoj život. A dok ih Baster sve pojedinačno podučava i dovodi sve bliže i bliže velikom finalu, počeće da shvata da pozorište možda nije jedino što treba da se spasi.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
A Bug's Life (1998) [1080p]
Tvorci čuvene kompjuterske animacije „Priča o igračkama“ donose nam još jedno genijalno ostvarenje, „Život buba“. Život nije lak za mrave na Ostrvu mrava! Banda pohlepnih skakavaca – predvođena zlokobnim i manipulativnim Hoperom – svakog leta dolazi u njihovu koloniju tražeći veliki deo s mukom stečene mravlje žetve i zagorčavaju život članovima ove mirne zajednice. Naš junak Flik, mislilac koji je u raskoraku sa ostalim mravima sa tradicionalnim načinom razmišljanja, preuzima na sebe zadatak pronalaženja pomoći i greškom regrutuje nezaposlenu trupu buba cirkuzanata iz drugorazrednog cirkusa, za borbu protiv skakavaca. Radeći zajedno, mravi i cirkuske bube se spremaju za sukob sa skakavcima. Kad sve počinje da se odvija po Flikovom planu, akcija i komedija se ludački smenjuju dok on pokušava da spasi koloniju i svoj ugled.

 

Prilozi

Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
A Goofy Movie (1995) [720p]
Ovo animirano Diznijevo ostvarenje govori o Šiljinom tinejdžerskom sinu Maksu, koji je užasnut što će odrasti u trapavog psa kao što je njegov luckasti tata. Baš kad stidljivi Maks skupi dovoljno hrabrosti da devojku iz svojih snova, Roksen, pozove na sastanak, Šilja se pojavljuje na licu mesta i objavljuje da njih dvojica moraju da provedu malo kvalitetnog vremena zajedno pa odvlači Maksa na odmor. Neposredno pre polaska, Maks govori Roksen da će biti u publici na sledećem koncertu Pauerlajna, koji će biti emitovan na televiziji. Dok Šilja kreće ka šumi zbog lova i ribolova, prefrigani Maks planira da zapravo odu u Los Anđeles, po mogućstvu se ušunjaju u bekstejdž posle koncerta i ispune obećanje koje je dao Roksen.


 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Shrek (2001)

Shrek je ljudožder koji u šumi živi sam i mrzi ljude. Kada lord Farquaad, vladar Duloca, progna sva bića iz bajki u šumu, Shrek odjednom više nije sam i njegov dom postane skloništem za izbjeglice, što ga neizmjerno živcira. Naime, sve što Shrek želi je da ga ostave na miru, a to je trenutačno nemoguće. Shrek traži od lorda Farquaada da primi natrag bića iz bajke, na što ovaj pristane, uz jedan uvjet: ako mu Shrek dovede princezu Fionu kako bio on, ženidbom s njom postao kralj.
 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Shrek 2 (2004)
Shrek 2 je računalno animirani film iz 2004. u produkciji DreamWorksa i nastavak tri godine ranije prikazanog Shreka. U našim kinima premijerno je prikazan 26. kolovoza 2004.

U SAD-u, gdje se počeo prikazivati nešto više od tri mjeseca ranije nego kod nas, Shrek 2 je postao animirani film s najvećom zaradom svih vremena u prvom vikendu prikazivanja i, do 2004., uopće treći film svih vremena po zaradi tijekom prvog vikenda prikazivanja. Do 27. lipnja 2004. zaradio je 390 milijuna dolara u SAD-u i 383 milijuna diljem svijeta. Budući da je budžet za produkciju filma iznosio 75 milijuna dolara, a dodatnih 50 utrošeno je u promociju, Shrek 2 se pokazao izuzetno profitabilnim za produkcijsku kuću DreamWorks.

Nakon što se Shrek i princeza Fiona vrate sa svog medenog mjeseca, dobivaju pozivnicu od njezinih roditelja da ih posjete. Princeza Fiona svojim roditeljima, kralju Haroldu i kraljici Lilian, nije rekla da se udala za ogra, te i sama to postala. Zajedno sa svojim nametljivim prijateljem magarcem, par se zaputi u kraljevstvo Tamo Tamo Daleko kako bi upoznali kralja i kraljicu.

Nakon što Vilinska Kuma doznaje da je Fiona udana za Shreka, podsjeti kralja Harolda na njihov dogovor da se princeza Fiona uda za njezinog sina Princa Šarmera. Potaknut njezinim prijetnjama i svojim nezadovoljstvom da ima ogra za zeta, unajmljuje Mačka u čizmama da ubije Shreka.

 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Shrek the Third (2007)

Kada je Šrek oženio Fionu, poslednje što mu je bilo na pameti je da će postati kralj. Ali kada njegov tast, kralj Harold, napusti ovaj svet, upravo sa tim mora da se suoči. Jedina nada mu je da pronađe novog kralja Dalekog dalekog kraljevstva, naravno uz pomoć Magarca i Mačka u čizmama. Kandidat koji najviše obećava je srednjoškolac sa kojim će imati pune ruke posla...


 

Prilozi

Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
29.193
Shrek Forever After (2010)

Čeznući za danima kad je bio „pravi div“, Shrek potpiše ugovor s Cvilidretom kako bi povratio svoj gromki urlik… Ali usput preokrene svoj svijet naglavačke. Ima samo 24 sata da poništi ugovor i sve vrati u red.
Sve je počelo sa simpatičnim divom ljudožderom… Koji se sprijateljio s magarcem koji govori… i spasio prelijepu princezu u nezaboravnoj priči koja je razbila kalup za sve buduće animirane filmove. Sada nam stiže „Shrek uvijek i zauvijek“, urnebesan i prikladan finale filmskog fenomena koji je srušio sve rekorde i osvojio „Oscar“. Čeznući za danima kad je bio „pravi div“, Shrek potpiše ugovor s Cvilidretom kako bi povratio svoj gromki urlik... Ali usput preokrene svoj svijet naglavačke. Magarac se odjednom ne sjeća svoga najboljeg prijatelja; Fiona je sada nesmiljena princeza ratnica, a Mačak u Čizmama debeo! Zajedno imaju samo 24 sata da ponište ugovor i sretno zaključe posljednje poglavlje UVIJEK I ZAUVIJEK. 

Prilozi

Poslednja izmena:
Top