Dugmad Hibernacije,Zakljucavanja Restarta,Odjave,Gasenja...

ADMINISTRATOR
Učlanjen(a)
10.05.1971
Poruka
54.332
Ovo uputstvo ce vam pokazati razlicite nacine dolazenja do opcija Hibernacije , Zakljucavanja , Restarta racunara , Prijave, Gasenja , Promene korisnika u operativnom sistemu windows 8 .

Svim gore pomenutim radnjama mozete u Windows 8 pristupiti na vise mesta.....Naprimer u Start meni prozoru posto kliknete desnim klikom misa na accountnu sliku u gornjem desnom uglu,pojavice se padajuci meni gde mozete koristiti opciju odjave i zakljucavanja.....

c5BWQZ.png

Druga varjanta je ....Stanite misem na donji desni ugao desktopa a zatim klikom misa izaberite Settings opciju.....broj 1

FeJ0pVLW.png

Zatim kliknite misem na Power dugme..broj 2, i dobicete u padajucem meniju opciju Gasenja,Restarta,Hibernacije,Spavajuci rezim....broj 3

HrORnQ.png

Treci nacin je naprimer da sve gore pomenute opcije imate u desnom kliku misa .Nacin kako da dodate ove opcije pojedinacno sam vec objasnio u raznim tutorijalima pomocu raznoraznih .reg fajlova......

Ed2OvQS7.png

Kada istovremeno pritisnete na tastaturi dugmad CTRL+ALT+DEL pojavice se novi prozor gde klikom misa mozete odabrati opcije zakljucavanja,zamene usera,odjave i startovanja task managera....broj 1,a takodje posto kliknete misem na dugme power u desnom donjem uglu pojavice vam se padajuci meni sa opcijama Gasenja,Restarta,Hibernacije,Spavajuci rezim....broj 2

eqbhix.png

Slicna situacija je i kod prozora za logovanje posto kliknete misem na dugme power u desnom donjem uglu pojavice vam se padajuci meni sa opcijama Gasenja,Restarta,Hibernacije,Spavajuci rezim....

u8gaZWz.png

A takodje sve ove iste opcije imate i kod prozora kada zelite odabrati usera pod kojim cete se logovati u vas windows 8 operativni sistem.....

kFB2c.png

Jos na nekoliko mesta mozete u racunaru pristupiti ovim opcijama ,pa recimo dodati ih u Win X editor alatu koji predhodno instalirali na nacin koji sam vec ranije opisao.Medjutim ovo su bar meni nekako najpristupacnija mesta za startovanje ovih opcija a u zavisnosti u kom delu racunarase nalazite te da im mozete najbrze i pristupiti.....

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
U PDF

:download:

[raw]<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=8CCD738267EA8F26&resid=8CCD738267EA8F26%211100&authkey=AKudTU8wwEztink&em=2" width="476" height="288" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>[/raw]

Natrag