Šta je novo?

Duge noci i crne zastave (2016)

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.322
Duge noci i crne zastave 2016 (Pozorisna predstava)


screen.png

Duge-noci-i-crne-zastave-2016-SF.png
info.png
"U zemlji, u kojoj se istorija prepravlja i po nekoliko puta za jedan ljudski vek, teško je odrediti šta je mit, šta je podatak, šta je propaganda i šta je i zašto u senci...

Od romana Dejana Stojiljkovića, do predstave, mi želimo da damo scenski jezik nečemu pomalo nemuštom, između narodne pesme i mašte. U osvit Kosovskog boja, dešava se naša predstava... Bajka o nama, to će biti predstava "Duge noći i crne zastave", napisao je reditelj ove pseudo istorijske, fantazmagorične predstave, Ivan Vuković.

TV Teatar Dramskog programa RTS će, 28. februara, meseca premijera TV Teatra, svojim gledaocima prikazati snimak predstave "Crne noći i duge zastave", Dejana Stojiljkovića, nastao na prošlogodišnjem ambijentalnom festivalu "Teatar u tvrđavi" u Smederevu.

U koprodukciji Niškog narodnog i Šabačkog pozorišta, kao i Grada Smedereva, na sceni, u likovima istorijskih i domaštanih likova, učestvuje i niški, i šabački ansambl: Zoran Karajić, Oliver Šukletović, Aleksandar Marinković, Dejan Cicmilović, Miloš Vojnović, Vladimir Milojević, Sanja Krstović, Ivana Jokić i mnogi drugi...:screen:
Duge-noci-i-crne-zastave-2016-Pozorisna-predstava-avi.jpg:download:Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Poslednja izmena:
Top