Drugi Regionalni festival zanatskog piva u Beogradu

Učlanjen(a)
24.07.2010
Poruka
6.013
Drugi Regionalni festival zanatskog piva u Beogradu

1d0bf502f9f0f9407e9543eef4991f9b.jpeg


U petak, 1. jula, u 15 časova startuje trodnevno drugo izdanje Regionalnog festivala zanatskog piva u Beogradu koje će se ove godine održati u Dorćol Platzu (Dobračina 59b).

Nakon uspešnog prvog izdanja, organizatori Regionalnog festivala zanatskog piva odlučili su da i ovo leto u Beogradu započnu uz predstavljanje najkvalitetnijih zanatskih pivara regiona.

"Pivopija" i "Miners Pub" ponovo su udružili snage i uspeli su da omoguće održavanje festivala zakazanog za prvi vikend jula.

Sa programom će se startovati u petak u 15 časova i trajaće sve do ponoći, dok će naredna dva festivalska dana imati identično radno vreme, od podneva do ponoći.

Ove godine festival će ugostiti dvostruko više pivara, iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Austrije. Na 24 štanda predstaviće se najbolje regionalne pivare sa pivskim stilovima koji predstavljaju savremeno pivarstvo koje je u ekspanziji u svetu već nekoliko decenija.

Pored vrhunskog piva, posetioci će moći da probaju i prave delikatese koji se slažu sa filozofijom proizvodnje hrane u "malim turama". Biće tu sve popularnijih burgera, specijalnih sendviča i pasti, ali i tradicionalnih kobasica koje predstavljaju sinonim "pivskog obroka".

Tokom druga dva festivalska dana publici će biti predstavljeno nekoliko zanimljivih predavanja inspirisanih pivom. Biće tu predavanja o istoriji i tendencijama u razvoju srpskog hmeljarstva, razgovor sa jednim od poznatijih regionalnih "brewmaster"-a, a i prepričavaće se anegdote sa snimanja prvog srpskog dokumentarnog filma o zanatskom pivarstvu "Od zidarca do hedonizma"...

Na kraju prve dve festivalske večeri posetioce očekuju dva koncerta niških bendova kao mala podrška tamošnjoj blues & jazz sceni. U petak će se predstaviti alternativni džez sastav "Jayus Jazz", dok će u subotu posetioce zabavljati bluz rokeri iz benda "Slide Ride".


Izvor: blic.rs
 
Top