Drugi "Dunavfest" na Beogradskoj tvrđavi

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Drugi "Dunavfest" na Beogradskoj tvrđavi


Izvor:
Blic.rsDrugi po redu "Dunavfest" biće održan od 31. avgusta do 11. septembra na više lokacija na Beogradskoj tvrđavi, najavio je danas organizator JP "Beogradska tvrđava".


beograd_5.jpgFestival u okviru istoimenog međunarodnog projekta, u Srbiji je prošle godine pokrenulo ovo javno preduzeće uz podršku ministarstva kulture informisanja i informacijskog društva kako bi promovisao kulturno nasleđe Podunavskih zemalja i unapredio saradnju u oblasti kulture i spomeničkog nasleđa kroz umetničko stvaralaštvo.

Za 12 festivalskih dana publiku ove godine očekuju projekcije kratkometražnih studentskih filmova na temu Dunav, pod nazivom "Nizvodno od Lajpciga do Beograda", izložba "Metamorfoze Beograda", promocija kapitalnog projekta internet prezentacije "Magični dodir Dunava - virtuelni muzej".


Predstavu koja je izazvala veliku pažnju na prvom festivalu "Poslednja plovidba Rige od Fere" u režiji Nebojše Bradića publika će i moći da vidi i ove godine jer se i ove godine našla na repertoaru.


U okviru muzičkog programa pod nazivom "Noćni zvuci“ publika će uživati u izvodjenju vrhunskih umetnica pijanistkinje Rite Kinke i soprana Katarine Jovanović a u programu "Ritual u muzici“ predstaviće se muzičari iz Mađarske, SAD, Italije i Srbije.


U programu posvećenom antičkom Beogradu "Dobrodošli u Tebu“ predstaviće se Teatar Kabare Tuzla sa predstavom "Eneida" i biće predstavljena knjiga "Antičko pozorište" Gvida Paduana.


Na drugom "Dunavfestu" u okviru pratećih programa razgovaraće se o knjigama Ljubomira Simovića "Planeta Dunav" i Zorana Živkovića "Pet dunavskih čuda“, biće predstavljen projekat "So" Dragane Ognjenović koji će ove godine biti predstavljen i u Mariboru, evropskoj prestonici kulture kao i dve izložbe "Dunav u Austriji" i "Podunavljem Srbije sa Feliksom Kanicom". Deo drugog festivala biće i festival evropskog studentskog animiranog filma sa temom "Ritual“.

 
Top