Šta je novo?

Draže mi je da gledam prenos Mundijala bez tona!

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Draže mi je da gledam prenos Mundijala bez tona!
Autor: Igor Brakus

Igor Brakus ne pamti kada smo imali na državnoj televiziji ovako osrednju ponudu sportskih komentatora. Studijski razgovor pre i posle utakmice Svetskog prvenstva spada u najgore emisije takve vrste u Univerzumu a i šire.

Mondo


mikrofon-komentator-tv.jpg
Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock
Dugo već pratim na televizijama razna sportska takmičenja. Skoro od kada sam se rodio. Dakle, nekih četrdesetak godina staža. Nažalost, ne pamtim kada smo imali na državnoj televiziji ovako osrednju ponudu, da ne kažem nešto gore, sportskih komentatora.
U ovom segmentu televizijskog programa se može reći da zaista patim za Jugoslavijom. Vladanko Stojaković, Mladen Delić, Milojko Pantić, Dragan Nikitović, Božo Sušec, Zvonko Mihajlovski, Milorad Đurković, Jordan Ivanović, Milka Babović, Boris Mutić... Skoro pa jedan ceo fudbalski tim može da se napravi od ljudi koji su, profesionalno obavljajući svoj posao, postali vanvremenske legende. Nije to tada, kao danas, mogao baš svako da radi.

Znali su i oni da pogreše, ali njihove lapsuse pamtimo za ceo život.

MILOJKO PANTIĆ:

"Izlaze Partizanovi igrači, a evo i naših..." (utakmica Crvena Zvezda - Partizan)

"Na terenu su dva Stankovića... Dejan Stanković i Dejan Govedarica."

VLADANKO STOJAKOVIĆ:

"Kakav šut i izvanredna intervencija Ljukovčana! Samo malo, da vidimo zašto se Nemci raduju... aha... Nemačka vodi 2:1."

"Na stadionu se okupilo 30.000 dinara."

ZVONKO MIHAJLOVSKI:

"Kakav udarac! Pocepao je vazduh na vodonik i kiseonik.“

"A onda je kudravi Gaučos krenuo krivudavim putem kokainskih noći." (o Maradoni)

Krajnje šarmantno. Za razliku od većine današnjih sportskih komentatora RTS-a. Jednostavno, draže mi je da pogledam utakmicu Svetskog prvenstva u fudbalu bez tona. Pustim neku muziku i uživam. Sem ako ne igra Argentina. Tu zaspim obično.

A na Javnom servisu bi, ipak, trebalo da rade najbolji novinari i komentatori. No da krenemo redom:

PREDRAG STRAJNIĆ: Korektan i dosadan.

ALEKSANDAR STOJANOVIĆ: Nadam se da čuva sva pisanija koja nastaju iz, nadam se, njegove glave, a čita ih pred početak svake utakmice. Ako bi od tog vanserijskog materijala objavio knjigu, ja bih je sigurno pazario. Vrhunski treš.

NEDELJKO KOVINJALO: Meni najzabavniji. Teram sebe da pomno pratim sve što govori i lovim mu pedesetprocentne greške u stilu: "I sudija je odsvirao kraj utakmice... oprostite, prvog poluvremena."

NEMANJA MATIĆ: Za mene, trenutno,sigurno najkvalitetniji od ponudjenih fudbalskih komentatora na RTS-u, iako za čoveka pre toga nisam čuo.

Studijski razgovor pre i posle utakmice spada u najgore emisije takve vrste u Univerzumu a i šire. Neverovatno je, zaista, da za pretplatu koju plaćamo (bar neki od nas koji to još uvek rade) ne može to bar vizuelno malo bolje da izgleda.

Uzmeš, ako ništa drugo, pa prekopiraš HRT. Ionako je skremblovan program (pojma nemam zašto ako kablovskom operateru plaćam da gledam i hrvatske programe) pa niko neće ni da primeti.

E, sad RTS je dobila pojačanje u vidu šarmantne i veoma profesionalne gospođice Dragane Kosjerine. Nadam se da će bar njoj u ovoj televizijskoj kući pružiti šansu da pokaže svoj raskošan sportsko-novinarski talenat.

U isto vreme, na nekim drugim, uglavnom kablovskim sportskim kanalima, a i na ponekoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom slušamo pojedine izvanredne profesionalce i vrhunske poznavaoce sporta kao što su Nebojša Višković, Gojko Andrijašević, Smiljan Banjac, Milan Bošković... Ima ih još, ali im ne znam imena... recimo, oni momci što prenose NBA.

Dakle, u komentar ispod stavite koji je vaš, trenutno aktivni, omiljeni sportski komentator u Srbiji.
 
Član
Učlanjen(a)
28.11.2009
Poruka
7.638
Ako mogu, uvek gledam utakmice na kanalima sa super slikom i jezikom na kojem komentatore uopste ne razumem ! Probajte jednom - bas je zanimljivo !
Ne nerviram se uopste i uzivam - lepo gledam utakmicu na miru ! :)
 
Top