Šta je novo?

Doživotni zatvor za huligane

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Doživotni zatvor za huligane

Izvor: B92 | AK

Sudski organi Argentine osudili su na doživotnu zatvorsku kaznu pet argentinskih nogometnih huligana zbog ubistva navijača River Plejta.

2940812474e6a64548a28d622304161_orig.jpg

Alan i Vilijam Šlenker na tribini

Garsija Akro je život izgubio u sukobu navijača, a još šest huligana osuđeno na desetogodišnje zatvorske kazne.
Akra je 7. augusta 2007. godine pogođen sa dva hica u glavu prilikom sukoba između navijača Rivera. Preminuo je dva dana kasnije u bolnici. Među osuđenima na doživotne zatvorske kazne nalazi se i vođa huligana Vilijam Šlenker i njegov brat Alan, prenose mediji.
Arijel "Kolo" Lunja, Ruben "Oveha" Ointos i Pablo "Kukarača" Horin su takođe osuđeni na doživotnu robiju, dok je Martin "Pluto" Lokoko dobio 10 godina zatvora.

Nekoliko ljudi prišlo je Akra koji je prvo pogođen jednom hicem u nogu, a onda sa dva u glavu. Njegov prijatelj Osvaldo Gaston Matera je napuštao teretanu sa njim, a iako je pogođen u leđa, preživeo je napad i bio ključni svedok u slučaju. Matera je optužio Lunju da je bio jedan od pucača.

Od početka istrače, inspektori su ubistvo Arka povezivali sa sukobima unutar huliganske organiyacije navijača River Plejta koji se nazivaju "Los baračos del tablon" (Los borrachos del tablón). Dve frakcije izdvojile su se iz grupe, jednu je predvodio Alan Šlenker, a drugu Adrijan Ruseu, čiji je aktivni član bio Akro.

River, jedan od najpopularnijih fudbalskog klubova u Južnoj Americi, ove godine je ispao iz elitne argentinske lige, što se dogodilo prvi put u klupskoj istoriji.
 
Top