Dopisnicu Bete tukla grupa ruskih batinaša

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Napad u predgrađu Moskve, policija ćuti

Dopisnicu Bete tukla grupa ruskih batinaša

Izvor: Blic Ana. Ž. Adžić | 27. 08. 2011. - 02:02h

BEOGRAD - Dopisnicu agencije Beta iz Moskve Zoranu Bojić-Sisoevu, njenog supruga Genadija Sisoeva i njihovih petoro prijatelja grupa huligana brutalno je pretukla u noći između 13. i 14. avgusta u podmoskovskom selu Bogojavljanje, gde su bili na odmoru.
170436_zorana_f.jpg
Genadij Sisoev i Zorana Bojić Sisoev

Zorana Bojić je tek juče izašla iz bolnice jer je zadobila potres i nagnječenje mozga, navodi da istražni organi koji su identifikovali batinaše nisu pokrenuli postupak protiv njih, iako su teško povredili sedmoro ljudi, među kojima su tri žene, pa se ona obratila ruskom Ministarstvu inostranih poslova, a o svemu će obavestiti i našu ambasadu u Moskvi.

- Sa prijateljima smo bili u našoj vikendici. U času kad su se naši prijatelji, bračni par, izašli, ušli u automobil i krenuli kući, pojavila su se dva vozila, od kojih je jedan bio džip, a na drugom su bila uključena rotaciona svetla. Iz tih automobila su izašli muškarci i udarali naše prijatelje, navodno - jer se nisu pomerili da oni prođu. Tamo je, inače, seoski drum - priča za “Blic” Zorana Bojić.

Zahtev za istragu MIP-u Rusije

Agencija Beta obratila se zbog toga MIP Rusije, pri kojem je Zorana Bojić-Sisoeva 14 godina akreditovana kao stalni dopisnik, sa zahtevom da se hitno sprovede detaljna istraga o ovom napadu i kazne počinioci. Zoranin suprug je Genadij Siseov je urednik u dnevnom listu “Komesant”.
Vandali su se udaljili, a oni su pozvali policiju. Dok su čekali policiju džip se vratio, a iz njega su istrčala petorica-šestorica muškraca naoružana motkama. Jedan od huligana imao je i pištolj.

- Niko od nas nije bio naoružan. Pitali su nas da li mi znamo ko su oni, a mom suprugu uperili su pištolj u glavu. U tom trenutku drugi huligan ga je tada udario u glavu i Genadij je pao. I nas ostale su počeli besomučno da tuku. Batinaši su trčali i udarali nas, ne gledajući ni koga ni gde udaraju. Udarali su nas po telu, glavi, šutirali... Komšinici koja je pokušala da zaštiti muža, koga su oborili i šutirali, polomili su nos. Mene je jedan batinaš nogom udario u glavu - kaže dopisnica agencije Beta iz Moskve.

Tada je putem prošao jedan automobil i batinaši su pomislili da nailazi policija, pa su viknuli “dolaze panduri”, utrčali u džip i pobegli. Pet minuta posle bekstva stigla je policija kojoj su detaljno ispričali kako su pretučeni i rekli im i registraciju džipa iz koga su istrčali batinaši.

- Otišli smo u traumatske centre gde su lekari konstatovali kakve su povrede - nas troje zadobilo je potres mozga, a komšinici je polomljen nos. Sutradan smo dali izjave policiji. Bila sam u bolnici skoro dve nedelje. Čula sam da su batinaši identifikovani, da je vlasnik džipa čovek koji je bio u specijalnim jedinicama i sportista. Za ostale ne znam ko su, ali navodno su rekli da su tada išli da kupe votku. Ali, do danas policija i tužilaštvo odbiju da pokrenu krivičnu istragu, iako je nas sedmoro, bez ikakvog razloga, brutalno pretučeno. Istražni organi nisu čak tražili ni potvrde o našim povredama - kaže Zorana, napominjući da će o napadu batinaša pored ruskog MIP-a, obavestiti i Ambasadu Srbije u Moskvi.

Natrag