Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Domaci DVD5 filmovi

  • Začetnik teme OMER67
  • Datum pokretanja
O

OMER67

Član
Kamiondzije 1 (1972) Domaca Tv Serija (3xDVD9)

:screen:


:download:
DVD1:
Kod:
https://mega.nz/#!pqwBVQKA!HujqZ8SvRxvI9KdiR6B8b1mvTSEepsgIOUIcFJbaZTo
DVD2:
Kod:
https://mega.nz/#!c3BnGCwC!S_dfC7f2BC5Y3_7VxuYmLTeJADGRCmtBdHnVdvn9Jgw
DVD3:
Kod:
https://mega.nz/#!Yr4GHJwA!zLkp_AVZrqcIpiRCTHIyq8rCmeWovYv_9ysXbSrEKPg
:mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig:
 
O

OMER67

Član
Kamiondzije 2 (1983) Domaca Tv Serija (3xDVD9)

:screen:


:download:
DVD1:
Kod:
https://mega.nz/#!YrZnVDzL!CgzNvEtqsgVPeWX2bm3uNnd_HxkB0G-hAFNitu-aOqE
DVD2:
Kod:
https://mega.nz/#!wzRm0RoI!pkGtQIY9whtkOSpih6xq4Z3uZrBsFjI3FRO0qPPyD20
DVD3:
Kod:
https://mega.nz/#!E3Z2yb6Z!sHfD2Kk9fWPJzktKTJ1mlz1iSnRGJRPEnUwmrJv2mpk
:mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig::mig:
 
Nikola096

Nikola096

Ozaloscena porodica (1990) DVDr

Još jedna iz serije čuvenih ekranizacija Nušićevih dela koje je snimila Beogradska Televizija! "Šta ti je čovek, kao da ga nikad nije ni bilo!"

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Nikola096

Nikola096

Pevaj, brate (2010)

Pozorišna komedija Stevana Koprivice koja je tokom 2010. godine punila dvorane u Srbiji, sada i na DVD-u!

Likovi:
Marijan Dević (Andrija Milošević). 35 godina. Pop zvezda u drugom pokušaju. Krenuo devedesetih kao denser. Koketirao sa folkom. A onda čvrsto odlučio da se bavi emocijom. Čistom i nepatvorenom. Nekako mu se ne prima. Kao da svet neće da čuje njegovo sentimentalno prebiranje. Eh. Da se rodio samo koju deceniju ranije...

Goran Ćirković zvani Fajta (Milan Kalinić). 27 godina. Ton majstor. Neprebolni . Sjajan gitarista koji je na vreme shvatio da se od neće hleba najesti. Zna da je rock odavno umro na ovim prostorima i jedino što mu preostaje je da bar uzme neku kintu onima koje prezire...

Uroš Džemić (Milan Vasić). Umetničko ime U Džeil. 25 godina. Reper i hiphoper. Novobeogradski guru urbane pobune. Žao mu je što nije crnac. Ili bar portorikanac. Žao mu je što je u životu imao sve što mu treba i odlučio je da se pobuni protiv toga.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content. 
Nikola096

Nikola096

Prvi gradjanin male varosi (1961)

Građani male varoši teško se rastaju sa njegovim centrom, koji treba da se sruši i da se izgradi novi i funkcionalniji. Predsednik opštine prvi građanin male varoši podržava plan devojke koja je arhitekta i projektant u koju je zaljubljen ali da bi građanima dokazao da stari centar ne ruši pod njenim uticajem počinje da izbegava devojku a ona se udaje za drugog.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.

 
Nikola096

Nikola096

Remake (2003) DVDr

Mladi Bošnjak Tarik Karaga krajem 1993. zbog rata bježi iz Bosne i Hercegovine u Pariz. Tamo pronalazi producente za svoj scenarij 'Čovjek niotkuda', u kojem priča priču iz života svoga oca, u vrijeme Drugog svjetskog rata u Sarajevu. Njegov otac Ahmed bio je tada sudionik ljubavnog trokuta, što je i tema Tarikovog scenarija. Na koktelu povodom filma, Tarik se počne prisjećati očeve prošlosti, ali obuzimaju ga i vlastite, ne tako daleke, uspomene. Tarik i njegov najbolji prijatelj, Srbin Miro Jovanović, živjeli su u sarajevskom kvartu Grbavica, u koji su u proljeće 1992. nahrlile četničke jedinice. Tarika su odveli u zarobljenički logor, a Miro je pokušao pobjeći, no nije mu uspjelo. Bio je prisiljen pridružiti se srpskim vojnim snagama. Tarikova tadašnja djevojka Alma, uspjela je pobjeći u slobodni dio grada. Tarik se prisjeća dana provedenih u zarobljeništvu.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.


 
Nikola096

Nikola096

Savrseni krug (1997) DVDr

Opkoljeno Sarajevo u vrijeme rata u Bosni. Grad je opustošen, bombe padaju, a kome se pruži prilika, taj napusti grad. Tako čine žena i kćer Hamze (M. Nadarević), tamošnjeg pjesnika sklonog alkoholu. Ostavši sam, Hamza prihvati da će rat proživjeti kako zna i umije, bez obzira na ishod situacije. Iznenada, on opazi dvojicu nepoznatih dječaka od kojih je jedan gluhonijem, kako se skrivaju u njegovom stanu. Kako nemaju roditelje, a ne znaju gdje im živi rodbina, Hamza ih odluči zadržati kod sebe. Malo po malo, i usprkos sve opasnijim prilikama, on se sprijatelji s dječacima, gotovo kao da su njegova djeca. Kako je vjerojatnost da će rat uskoro prestati vrlo malena, on odluči riskirati i izvesti ih iz opkoljenog grada...

Film, usprkos ponekim scenarističkim propustima uspijeva vjerno dočarati ratne strahote te uvjeriti u bliski odnos deziluzionirana čovjeka s nesretnom djecom. Kao takav, film prenosi antiratnu poruku i uvjerava u dobrotu ljudi, čak i u neljudskim uvjetima. U glavnoj ulozi nastupa odličan glumac Mustafa Nadarević.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top