Dogodovštine tri najbolja druga

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Dogodovštine tri najbolja druga
Marko Živić priprema film po predstavi „Ne igraj na Engleze“
06.09.2009. 00:01

zivic-ver.jpg

Poznati glumac Marko Živić, koga publika podjednako rado gleda i u pozorištu i na malim ekranima, uskoro će početi projekat koji će hit predstavu „Ne igraj na Engleze“ pretočiti u istoimeni film. U razgovoru za „Blic“, Marko otkriva ko će činiti glumačku podelu u filmu, koliko će se sama radnja razlikovati od predstave, ulozi u novoj seriji „Kuku Vasa“, kao i novoj pozorišnoj sezoni.

Predstava Beogradskog dramskog pozorišta „Ne igraj na Engleze“ bila je veoma popularna, a na pitanje otkud ideja da se priča o tri prijatelja koji dele strast prema sportskim kladionicama pretvori u film, Živić kaže:
– Predstava je i dalje popularna i veoma se uspešno igra na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Stvar je prosta. Mlad i kreativan tim je osetio da ta priča može i treba da se pretoči u scenario. Skupili se i krenuli. Vlada Đurđević je svoj originalni tekst proširio, Miodrag Milinković kao reditelj propratio... ta priča o tri druga iz detinjstva, priča o njihovim odnosima, životu, ljubavima... Ta duhovita i istinita priča koju je dosad u pozorištu videlo desetak hiljada ljudi po mom mišljenju zaslužuje da bude ekranizovana. Davno nisam uživao tako kao što sam uživao čitajući ovaj scenario. Veoma verujem u važnost ovog filma – iskren je Živić.
On najavljuje i da će se u filmu pojaviti veliki broj poznatih glumaca među kojima i ćerka Radeta Šerbedžije, Lucija.
– Pored nas trojice koji igramo u predstavi (Danijel Sič, Ivan Tomić i ja) u odabranom društvu su Lucija Šerbedžija, Mirjana Karanović, jedno iznenađenje iz Španije, Miloš Samolov, Aleksandar Đurica... Uz to će nam se pridružiti još par bardova našeg glumišta i dosta mladih darovitih glumaca. Pored svoje uloge, obavljaću i ulogu jednog od producenata. Veoma sam srećan što ću uživati dvostruko: kao kolega i partner i kao čovek koji će se pobrinuti da svi uživamo radeći ovaj film – ističe Živić, i dodaje da će se radnja filma donekle razlikovati od predstave.
– Priča je proširena, dopisani su likovi o kojima se u predstavi samo govori. Sve je još duhovitije, dinamičnije i uzbudljivije. Uvek me je u našim filmovima nerviralo to što mi samo svoje mane potenciramo. Ovaj film će pokazati samo vrline našeg naroda. E na to sam veoma ponosan – priča poznati glumac, i nastavlja:
– Jedna od producentskih kuća „Klinika Film“ na čelu sa mnom i Draganom Tešić je već u ozbiljnim pripremama, kolege iz slovenačke producentske kuće rade svoj deo, finalizuju se dogovori sa jednom velikom TV kućom. Cela stvar je proširena na Balkan, što je veoma važno za Srbiju. Naišli smo na nesebičnu podršku Ministarstva kulture, koji veruju da ovaj projekat to zaslužuje. U svakom razgovoru s potencijalnim sponzorima sam dosad nailazio na veliku zainteresovanost. Lepo zasad ide sve, i snimanje je planirano da krene na proleće – kaže Marko, koji je ovih dana zauzet i snimanjem humorističke serije „Kuku Vasa“, koja uskoro kreće na Televiziji „Pink“.
– Reditelj Sloba Šuljagić je okupio sjajnu glumačku ekipu. Seka Sablić, Katarina Marković, Miloš Samolov, Nebojša Ljubišić... Uživamo na snimanjima. Duhovita priča o dešavanjima u jednoj porodici. Toliko se smejemo na snimanju da dublova ima milion. Moram da priznam da dosta gluposti ja pravim, al’ uvek sam takav kad mi je lepo u nekom društvu. Mislim da će ova priča raznežiti i razgaliti publiku – kaže Živić, koji u seriji igra Pavla.
– Pavle je zet, mučen od strane tašte (kao svaki zet), željan svog mira i pozicije u toj porodici. Borim se kao lav, ali imam ljute protivnike – objašnjava Živić.

Vudijev tekst
Marko Živić se raduje i novoj predstavi u BDP-u.
– Veoma se radujem što krajem septembra krećem sa pripremom predstave „Sviraj to ponovo Sem“. Tekst Vudija Alena koji je imao neverovatan uspeh u svetu režira daroviti Marko Manojlović sa sjajnom glumačkom podelom. Nisam dugo imao premijeru u mojoj kući i veoma se radujem što će biti baš ova uloga. Pa izvolite. Vidimo se u pozorištu od oktobra.

Izvor: Blic

Član
Učlanjen(a)
10.10.2009
Poruka
1
da li je moguce doci do video zapisa predstave NE IGRAJ NA ENGLEZE,jer u svom pozoristu zapocinjem sa radom na ovom projektu...
hvala unaprijed

Natrag