Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Hvala svima na 1 900 000+ postova & 500 000+ tema!

Disney-Pixar Movies Collection (prevod)

  • Začetnik teme Torrent Maniak
  • Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#11
Lady and the Tramp (1955)


screen.pngLady_and_the_Tramp_1955_SF.png
info.png
Animirani film “Maza i Lunja” prati zlatnog koker španijela po imenu Maza kroz romantičnu avanturu sa psom lutalicom po imenu Lunja. Pridružite im se dok jure kokoške, izlaze na večeru, nailaze na šintera i usput se zaljubljuju.
Zaljubite se u čuveni klasik Volta Diznija, “Maza i Lunja”! Iskusite uzbudljive avanture Maze, negovane i voljene ženke koker španijela, i Lunje, psa lutalice slobodnog duha i zlatnog srca. Ova dirljiva priča sada očarava nove generacije porodica i obožavalaca izvanrednom animacijom, nezaboravnim pesmama i jednom od najvećih ljubavnih priča svih vremena. Ovo je pravo veče da podelite posebnu “bella notte” sa porodicom i upoznate ih sa ovim večnim klasikom.
cz8ovxm.pngscreen.png1955_-_Lady_and_the_Tramp.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#12
Valiant (2005)screen.png


Valiant_2005_SF.png


info.png
Pero (Valiant) mladi je šumski golub koji se zaputio u London jer se želi pridružiti Kraljevskoj avijatičarskoj jedinici goluba pismonoša. Početak je drugog svetskog rata, a Pero ima veliku želju – postati heroj. Nakon obuke, zajedno sa svojim kolegama kreće u prave ratne akcije. U jeku rata Engleska mora komunicirati sa svojim saveznicima (u prvom redu s francuskim pokretom otpora) i za to koristi golubove. U Perinoj eskadrili nalaze se jedan ulični golub, gradska faca s Trafalgar Squarea i šminker iz Oxforda. Glavni neprijatelj hrabrih golubova je opaki orao Von Talon. Najvažnija akcija filma počinje pred iskrcavanje saveznika u Normandiju. Koliko je Pero zaista hrabar i kako se nosi sa zadacima, saznaćete kada pogledate film.
cz8ovxm.png

screen.png

Usa_Bit.com_Valiant_DVDRi_P_XVi_D_SB0.avi.jpg

Download.png
You need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#13
Remember the Titans (2000)


screen.png2000_-_Remember_The_Titans_SF.png
info.png
Jedno od komercijalno najvećih iznenađenja američke jesenske sezone 2000. postala je sportska drama "Sjećanje na Titane" u režiji B. Yakina (Djevojke iz visokog društva). Yakin se tako nakon hvaljenog i nagrađivanog prvijenca "Fresh" iz 1994., koji su mnogi ocijenili jednim od najzrelijih američkih nezavisnih filmova 90-ih, vinuo u prvu ligu holivudskih redatelja. Uspjeh ne čudi, jer je film "Pobjednik" punokrvna americana uravnoteženog spoja sportskih uzbuđenja, političke korektnosti i obiteljskih vrijednosti...

Alexandria, Virginia, 1971. Kako bi napokon i u praksi provele međurasnu jednakost, vlasti odluče reorganizirati mjesno školstvo i ujediniti dotad strogo odvojene, isključivo bjelačke ili crnačke srednje škole. Trener američkog nogometnog tima Titans u srednjoj školi T. C. Williams postane Afroamerikanac iz Sjeverne Caroline Herman Boone (D. Washington), dok je dotadašnji trener Bill Yoast (W. Patton) imenovan njegovim zamjenikom. Iako Yoast žali za izgubljenim mjestom, svjestan je da se mora žrtvovati u korist općeg dobra. No, njegovi su sugrađani protiv toga, osobito daroviti nogometaš Gerry (R. Hurst) i Yoastova kći Sheryl (H. Panettiere), svatko iz svog razloga. Boreći se protiv rasnih predrasuda, Boone i Yoast počnu slagati zajedničku momčad, dok Gerryju pravu konkurenciju počnu stvarati "došljaci" Petey (D. Faison) i Julius (W. Harris)... Film su zajednički producirali tvrtka Walt Disney Pictures i agilni Jerry Bruckheimer, dok je glavnu ulogu u ovoj priči snimljenoj prema istinitim događajima dobio dvostruki oskarovac D. Washington (Rat za slavu, Dan obuke). Washington tumači trenera srednjoškolskog tima američkog nogometa, koji dobiva težak zadatak da stvori pobjedničku momčad od rasno mješovite ekipe čiji igrači i dalje imaju rasne predrasude. Iako se od politički zasićene teme očekivao film u kojem će sve frcati od politike i pitanja prava čovjeka, Yakin je uz pomoć scenarista G. A. Howarda napravio nešto sasvim drugo. Snimio je izvrstan generacijski film u kojem je pitanje rasne jednakosti tek povod da se progovori o mladosti, sportu i zajedništvu. Pritom itekao pomažu duhoviti i životni dijalozi, sjajna glazbena kulisa iz 70-ih, te vrsno režirani prizori na igralištu. Sve je to dovelo film do vrhova američke kinoljestvice, pa je s uloženih 30 milijuna dolara zaradio čak 137 milijuna. Uz pouzdanog D. Washingtona, koji je ponovno dao glumački maksimum, te W. Pattona (Bez izlaza, Armageddon) u ulozi njegovog pomoćnika Yoasta, film je prava galerija glumačkih nada. Od W. Harrisa (MVP) i R. Hursta (Bili smo vojnici) do D. Faisona (serija Stažist) i briljantne H. Panettiere (serija Ally McBeal) u ulozi Yoastove kćeri Sheryl za koju je dobila Young Artist Awards. Yakinov film osvojio je još nekoliko nagrada među kojima i Image Award za glumački nastup Denzela Washingtona, te za najbolji igrani film.
cz8ovxm.pngscreen.png2000_-_Remember_The_Titans.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#14
The Black Cauldron (1985)


screen.png1985_-_The_Black_Cauldron_SF.png
info.png
Pre mnogo vekova, mladić Taran je dobio zadatak da zaštiti čarobnu proročku svinju koja zna lokaciju mističnog crnog kazana. To nije lak zadatak, jer zlog Rogatog kralja ništa neće sprečiti da se dokopa kazana.
Fantazija, magija i zabava prepliću se u ovoj legendarnoj Diznijevoj avanturi „Crni kazan“. Ko god oslobodi moći tajanstvenog crnog kazana, postaće nepobediv! Zastrašujući Rogati kralj će dati sve od sebe da ga se dočepa, ali izaziva ga najneobičniji protivnik: mladi pomoćnik čuvara svinja, Taran, koji mašta o činjenju herojskih podviga. Sa živopisnim timom koji čine hrabra princeza Elonvi, muzičar Fludur Flam i Hen Ven, neobična svinja koja može da predvidi budućnost, Taran kreće u pohod da zaustavi zlo crnog kazana jednom zauvek. Da li će imati dovoljno hrabrosti za uspeh?
cz8ovxm.pngscreen.png1985_-_The_Black_Cauldron.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#15
The Three Caballeros (1944)


screen.png1944_-_The_Three_Caballeros_SF.png
info.png
The Three Caballeros (sh. Tri kabaljerosa ili Tri konjanika) je američki cjelovečernji animirani film snimljen 1944. godine u produkciji Walta Disneya i režiji Norma Fergusona. Predstavlja svojevrsni nastavak filma Saludos Amigos iz 1942. godine, odnosno Disneyevih nastojanja da, za račun tadašnje američke vlade, promovira dobrosusjedske odnose SAD sa zemljama Južne Amerike. Po strukturi se sastoji od šest različitih priča, odnosno segmenata koje povezuje okvirni zaplet u kome Donald Duck (Pajo/Paško Patak) otvara kutije sa šest rođendanskih poklona koje su mu poslali njegovi južnoamerički prijatelji; među njima se nalazi papagaj José Carioca koji predstavlja Brazil (iz Saludos Amigos) te pijetao Panchito Pistoles koji predstavlja Meksiko.
cz8ovxm.pngscreen.png1944_-_The_Three_Caballeros.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#16
Song of the South (1946)


screen.png1946_-_Song_of_the_South_SF.png
info.png
Song of the South je američki igrano-animirani film snimljen 1946. godine u režiji Harve Jacksona i Wilfreda Fostera i produkciji Walta Disneya. Scenario se temelji na pričama za djecu o Uncle Remusu američkog književnika Joela Chandlera Harrisa, a radnja je smještena na Jug u doba Rekonstrukcije. Glavnog protagonista-pripovjedača tumači James Baskett, koji je za svoju ulogu nagrađen počasnim Oscarom, postavši prvi crni glumac nagrađen tom nagradom (ne računajući glumicu Hattie McDaniel nagrađenu nekoliko godina za Prohujalo s vihorom, a koja se također pojavljuje u Song of the South).

Film je doživio izuzetan komercijalni uspjeh, a pjesma Zip-a-Dee-Doo-Dah je nagrađena Oscarom za najbolju pjesmu.

Iako je, između ostalog, potakao Disneyev studio da podigne svoju atrakciju Splash Mountain u Disneylandu, Song of the South je od samog početka bio predmetom kontroverzi, najčešće vezanih uz navodno paternalistički ili rasistički odnos prema američkim crncima. Nastojeći izbjeći kontroverze, Disney nikada nije dozvolio da se u SAD distribuira video-izdanje filma, iako su se određena izdanja 1980-ih pojavila u Japanu i nekim evropskim državama.
cz8ovxm.pngscreen.png1946_-_Song_of_the_South.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#17
Fun and Fancy Free (1947)


screen.png1947_-_Fun_and_Fancy_Free_SF.png
info.png
Fun and Fancy Free (sh. Zabavno i zgodno slobodno) je američki cjelovečernji animirani film snimljen 1947. godine u produkciji Walta Disneya. Po strukturi je omnibus, koji se sastoji od dva segmenta, odnosno kratka animirana filma. Prvi je Bongo, nastao prema istoimenoj priči Sinclaira Lewisa, a naslovni protagonist je cirkuski medvjed koji želi živjeti u divljini. Drugi je Mickey and the Beanstalk u kojoj je Mickey Mouse zajedno sa svojim prijateljima Donaldom Duckom i Goofyjem (Šiljo) protagonist fantastične pustolovine temeljene na engleskoj narodnoj bajci o Jacku i stabljici graha. Disney je u to vrijeme producirao omnibus filmove zbog financijskih i kadrovskih problema izazvanih Drugim svjetskim ratom koji su ga na nekoliko godina spriječili da radi cjelovečernje animirane filmove.
cz8ovxm.pngscreen.png1947_-_Fun_and_Fancy_Free.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#18
Fantasia (1940)screen.png

1940_-_Fantasia_SF.png
info.png
Fantazija (eng. Fantasia) je američki animirani film fantastike iz 1940. To je treći dugometražni animirani film iz studija Walta Disneyja. Fantazija je sastavljena od osam nepovezanih, uglavnom apstraktnih epizoda koje prati klasična glazba u izvedbi orkestra Philadelphije. Prije svakog animiranog segmenta, u igranom dijelu filma Deems Taylor predstavlja publici koncept istog

Najpopularniji segment ostao je "Čarobnjakov učenik", u kojem je Disney ponovno progurao lik Mickeyja Mousea čija je popularnost do tada bila u padu. Fantazija je najkomercijalniji američki film 1940-ih: zaradila je sveukupno 76 milijuna $ u kinima tijekom tri ciklusa prikazivanja u kinima, što bi prilagođeno po inflaciji činilo 661 milijun $ danas.[2] 1941. zaradila je 42,9 milijuna $, a ponovna izdanja 1985. i 1990. još po 8 i 25 milijuna $.Američki filmski institut (AFI) stavio je Fantaziju na 58. mjesto na listi "100 godina...100 filmova" te na 5. mjesto na listi "10 najboljih animiranih ostvarenja".1999. pojavio se svojevrsni nastavak, Fantazija 2000.


Segmenti:


Johann Sebastian Bach; Tokata i fuga u D-molu - igrani dijelova sa orkestrom koji svira glazbu. Potom prelaze u animirane dijelove, u linije, nedifinirane oblike i formacije oblaka.


Petar Iljič Čajkovski; Orašar - apstraktni prikaz promjena prilikom prelaska iz ljeta u jesen te napokon u zimu. Također, prikazani su plesovi bajkovitih bića kao što su vile, te cvijeća, gljiva i lišča.


Paul Dukas; Čarobnjakov učenik - Mickey Mouse je učenik nekog čarobnjaka u njegovom dvorcu. Kada njegov mentor odlazi spavati, znatiželjni Mouse uzima njegovu kapu kako bi i sam iskušao neke čarobne trikove. Oživi metlu te joj naredi da umjesto njega donosi vodu u kantama. Međutim, zaspije, te kada se probudi shvati da je metla uzrokovala poplavu te da ju nikako ne može natjerati da prestane donositi vode. Sa sjekirom uništi metlu, no sitni dijelovi dalje nastavljaju zadaću. Naposlijetku se probudi čarobnjak i zaustavi cirkus, te počisti nered.


Igor Stravinski; Posvećenje proljeća - prikaz nastanka života na Zemlji, od bakterija do dinosaura. Uključuje sekvencu u kojoj T. Rex napada i ubija Stegosaura. Segment završava masovnim izumiranjem dinosaura koje otvara put razvoju sisavcima.


Upoznavanje sa "soundtrackom", u kojem je zvuk predstavljen kao ravna linija koja vibrira prilikom sviranja glazbe.


Ludwig van Beethoven; Simfonija br. 6 - mitski svijet stare Grčke u kojem se oko Olimpa veselo igraju Pegaz, Kentaur, Faun i drugi likovi iz mitologije. Potom se pojavljuje i pijani Dioniz. Međutim, idilu prekida nevrijeme i grmljavine koje izazove Zeus te rastjera skupinu. Nakon toga se situacija smiri i vrati u normalu a Zeus zaspije na oblaku.


Amilcare Ponchielli; Ples satova - nilski konjevi, nojevi i aligatori plešu balet.


Modest Petrovič Musorgski; Noć na ćelavoj planini i Franz Schubert; Zdravo Marijo - ogromni demon na nekom brdu okuplja zle duhove i druge demone, ali ih zvuk zvona vraća natrag u podzemlje. Potom nestaje tama i izlazi sunce dok skupina svečenika hodaju po magli u šumi sa zapaljenim bakljama dok se u pozadini pjeva "Zdravo Marijo".

Bezvremeno remek-delo Volta Diznija je ekstravagancija prizora i zvukova! Pogledajte kako muzika oživljava, poslušajte kako se slike pretvaraju u pesmu i ponovo doživite uzbuđenje koje „Fantazija“ donosi.
Diznijevi animatori su osmislili slike za zapadnjačku klasičnu muziku, a Leopold Stokovski diriguje Filadelfijskim orkestrom. „Čarobnjakov šegrt“ prikazuje Mikija Mausa kao čarobnjaka u usponu koji prekorači svoje granice. „Posvećenje proleća“ priča priču o evoluciji, od jednoćelijskih životinja, do smrti dinosaurusa. „Ples časova“ je komični balet koji izvode nojevi, nilski konji, slonovi i aligatori. „Noć na goloj planini“ i „Ave Marija“ prikazuju borbu sila tame i svetla u kojoj svitanje novog dana prekine pakleni pir. Bezvremeno remek-delo Volta Diznija je ekstravagancija prizora i zvukova! Pogledajte kako muzika oživljava, poslušajte kako se slike pretvaraju u pesmu i ponovo doživite uzbuđenje koje „Fantazija“ donosi.

Glume: Leopold Stokowski, Deems Taylor

Režiser: James Algar, Samuel Armstrong, Ford Beebe Jr., Norman Ferguson, Jim Handley, T. Hee, Wilfred Jackson, Hamilton Luske, Bill Roberts, Paul Satterfield, Ben Sharpsteencz8ovxm.pngscreen.png

1940_-_Fantasia.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Poslednja izmena:
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#19
Mulan (1998)


screen.pngMulan_1998_SF.png
info.png
Inspirisan narodnom pričom, ovaj animirani Diznijev film prati avanture devojke u doba drevne Kine. Da bi spasla hromog oca sigurne smrti u vojsci, Mulan tajno zauzima njegovo mesto i postaje jedna od najvećih kineskih junakinja.
Prepun smele akcije i urnebesnih likova, neizmerno zabavni animirani film „Mulan“ slavi čast, hrabrost i značaj porodice. Mudra Mulan dokazuje koliko vredi van granica svog tradicionalnog društva kad se maskira u vojnika Pinga i zauzima očevo mesto u kineskoj carskoj vojsci. Uz pomoć beskrajno smešnog čuvara zmaja Mušua i srećnog cvrčka Kri-Kija, Mulan se trudi da zasluži poštovanje kolega ratnika i odvažnog kapetana Šanga. Mulanine avanture vode do uzbudljive bitke u carskoj palati, gde čast njene porodice i sudbina cara i cele Kine leže u njenim rukama!
cz8ovxm.pngscreen.png1998_-_Mulan.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Torrent Maniak

Torrent Maniak

Moderator
#20
Mulan II (2004)


screen.pngmulan_II_2004_SF.png
info.png
Lijepa se i neustrašiva Mulan priprema za vjenčanje, ali prvo mora ispuniti opasnu misiju u ovom animiranom nastavku. U pratnji svog zaručnika, triju princeza i drskog zmaja čuvara ona kreće u pustolovinu života.
Lijepa se i hrabra junakinja vratila, zajedno sa svojim smiješnim zmajem čuvarom Mushuom, s još više uzbuđenja i pustolovina. Nakon što je spasila svoj narod od zlih Huna, srčana se Mulan iznenadi kao nikad u životu kad general Shang zaprosi njezinu ruku. No prije vjenčanja Mulan i Shang moraju završiti opasnu misiju i otpratiti tri princeze Ting-Ting, Mei i Su u udaljeni grad. Budućnost Kine visi o niti kada se, usred putovanja, Mulan i Shang sukobe zbog svojih dužnosti. Kaos potpiruje nestašni Mushu koji želi da Mulan što dulje ostane neudana kako bi zadržao svoj udobni posao njezina zmaja čuvara.
cz8ovxm.pngscreen.png2004_-_Mulan_II.avi.jpg

Download.pngYou need to like this in order to view this content.

 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top