Šta je novo?

Direktorka špijunirala učenike

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Direktorka špijunirala učenike
[/h] Izvor: Jutarnji list, Tanjug

Zagreb -- Roditelje učenica jedne zagrebačke osnovne škole užasnuo postupak direktorke koja je tajno ulazila na fejsbuk profile dece da bi ih prikazala kao problematične.

4294084004eef24b10e28f184055755_368x213.JPG
Uz tu priču, Jutarnji list donosi i savete prosvetnih radnika da bi decu trebalo upozoriti da fejsbuk nije tajno skrovište jer je samo pitanja dana kad će neko ući na njihov profil.
Priča je počela kad je jedna učenica osmog razreda u svlačionici tokom nastave fizičkog vaspitanja upaljačem zacrnila vešalicu. Uprava škole sprovela je istragu, ali niko od dece nije hteo da otkrije ko je to uradio, pa su u školu pozvani njihovi roditelji.

"Direktorka nam se pohvalila kako je preko fejsbuk profila jedne učenice ulazila na profile naše dece i bila užasnuta onim što je tamo videla", ispričala je majka jedne učenice.

Majku je zgrozilo što se direktorka nije ustručavala da otkrije roditeljima identitet maloletnog deteta čiji je profil zloupotrebila, a najviše su je iznenadili epiteti kojima je nazivala decu.

"Moja ćerka na profilu ima fotografiju s letovanja u društvu nekoliko prijatelja koja je nastala u kafiću, a na stolu ispred njih je flaša piva. Na osnovu te fotografije, direktorka je zaključila da je moje dete problematično i potencijalni alkoholičar", prenosi list iskaz majke.

Druge devojke su u šoku, a njihovi roditelji se pitaju da li je direktorka imala pravo da ulazi na njihove profile. Najgore u celoj priči je prošla učenica koja je direktorki dala šifru za svoj profil. Nju druga deca sada izbegavaju, pa je čak morala da zatraži pomoć psihologa.
 
Top