Šta je novo?

Direktor „Jata“ zabranio Kurir

Član
Učlanjen(a)
27.11.2009
Poruka
1.307
Direktor „Jata“ zabranio Kurir

Thumb_8792804_b.jpg


BEOGRAD - Direktor „Jata“ Srđan Radovanović ne samo što je mimo svih propisa na direktorska mesta zaposlio ljude sa srednjom stručnom spremom i dao im platu od 220.000 dinara, već sada pokušava to da zataška. I to tako što je dnevni list Kurir izbacio iz aviona „Jata“.
Od pre dva dana, kako smo saznali iz više izvora u „Jatu“, putnici više ne mogu da čitaju naš list u avionima nacionalnog avi-prevoznika. „Jat“ će tako na planirani ovogodišnji gubitak od 15 miliona evra pridodati još oko tri hiljade dinara, koliko je inače koštao dvodnevni kontingent novina koje je kupovao od Kurira.
- Direktoru Radovanoviću teško je palo to što ste pisali. On je mislio da je nedodirljiv i pričao je da ga štiti sam vrh Demokratske stranke. Sada se uplašio jer nije siguran koje će se još informacije o njegovom poslovanju pojaviti u medijima. A, verujte mi da ih ima - tvrdi naš izvor. Inače, proteklih dana telefoni u Kuriru su se usijali. Mnogi su hteli da nam ukažu na još sumnjivih zapošljavanja, ali i na mnoge druge sporne poslove kojima će se Kurir baviti narednih dana.
Podsećamo da smo otkrili da je Radovanović nedavno na mesto izvršnog direktora za finansije doveo Petra Damnjanovića, a na mesto direktora Direkcije za komunikacije Aleksandra Dovijanića. Obojica imaju srednju stručnu spremu. Prijava o nezakonitom postavljenju prosleđena je Republičkom inspektoratu za rad, koji će, kako je rečno Kuriru, uskoro poslati inspektore na teren.
Iz „Jata“ nam je stigao dvosmislen odgovor, zbog čega ga u celosti prenosimo: „Naravno da nije tačno da je Kurir izbačen iz aviona, a pogotovo ne iz razloga koji ste vi naveli. Takođe nismo upoznati sa informacijom da Kurira nije bilo na jučerašnjim letovima, ali ćemo to svako proveriti i obavestiti vas.“

Autor:Kurir
 
Top