Šta je novo?

Dionice Ine "na ledu" do kraja tjedna

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Dionice Ine "na ledu" do kraja tjedna

Izvor: Slobodna Dalmacija 07.12.2010. | 19:09

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga produžila je jučer zabranu trgovanja dionicama Ine poručivši da još nisu stvoreni fer uvjeti za trgovanje tim vrijednosnicama. Na financijskom tržištu nagađa se kako bi dionice Ine zbog prošlotjedne javne ponude MOL-a od 2800 kuna za komad, mogle biti ‘na ledu’ najmanje do kraja tekućeg tjedna.
Petar Brkić, investicijski savjetnik u tvrtki Abacus brokeri, ocjenjuje da HANFA ima uporište za obustavu trgovine dionicama Ine sve dok se javnosti i financijskom tržištu ne da potpuna informacija o uvjetima pod kojima će se odvijati javna ponuda MOL-a.
– Obustava trgovanja koju je HANFA objavila u petak bila je logična i očekivana jer su na tržištu postojali mnogi nalozi za prodaju dionica Ine dani prije objave MOL-a i više se nisu mogli povući. Stoga, da nije bilo obustave jedan broj ulagača bi bio oštećen. Nastavak obustave se može tumačiti na razne načine, no sigurno je da sve dvojbe može ukloniti službena javna ponuda MOL-a uz odobrenje HANFA-e – kazao nam je Brkić.
U HANFA-i otkrivaju da MOL i Središnje klirinško depozitarno društvo nisu zatražiti mišljenje Agencije o javnoj ponudi MOL-a malim dioničarima iako su najavili da će to učiniti.
– S obzirom na medijska nagađanja o mogućim postupcima zainteresiranih strana u svezi s ovom ponudom, koja do danas nisu potvrđena ni demantirana od bilo koje zainteresirane strane, držimo da još uvijek nisu ispunjeni uvjeti za trgovanje dionicom društva Ine d.d na fer način – poručuju iz Agencije.
V. MARJANOVIĆ
 
Top