Dinkić: Nisam rekao što sam rekao

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Dinkić: Nisam rekao što sam rekao

29. decembar 2010. | 11:20 | Izvor: B92

Beograd -- Mlađan Dinkić demantovao da je navodno obećao da će građani dobiti od besplatnih akcija 1.000 evra, da bi Boris Tadić pobedio na predsedničkim izborima.

2eary3c.jpg


On je za list "Danas" u intervjuu pod naslovom "Zbog Tadića sam obećavao 1.000 evra", stavio u naslov nešto što nije rekao, istrgnuvši ga iz konteksta intervjua.

Ministar ekonomije je u "Kažiprstu" B92 rekao da su njegovu izjavu iskoristili za manipulacije njegovi politički protivnici, koji se plaše rasta rejtinga njegove partije Ujedinjeni regioni Srbije.

Dinkić je u emisiji "Kažiprst" rekao da je duboko verovao u to da je moguće da građani dobiju od besplatnih akcija 1.000 evra i da i danas smatra da bi te akcije toliko vredele da nije bilo svetske ekonomske krize, koja nije mogla da se predvidi i koja je višestruko oborila cene svih mogućih akcija u svetu i da NIS nije prodat u bescenje Rusima.

On je rekao da i sada veruje da će građani dobiti mnogo veću vrednost, nego što neki analitičari procenjuju, što će se pokazati posle privatizacije "Telekoma", ali da neće dobiti onoliko koliko je obećao.

Ističući da mu je žao što je DS na bazi nekorektnog naslova "Danasa" izvela zaključke da se iza nekoga zaklanja, Dinkić je naglasio da mu nikada Tadić nije tražio da to obeća, nego da je sam preuzeo celu odgovornost i da sam plaća političku cenu.

Dinkić je rekao da je napisao i pismo građanima i podneo dodatni rizik zato što je smatrao da to može da pomogne Borisu Tadiću da pobedi na predsedničkim izborima i da se nije nikada ni iza koga sakrivao.

On je naveo da je objavljena laž konstrukcijom koja implicira da je namerno lagao da bi Tadić dobio izbore, jer to nikada ne bi učinio ni za koga da bi dobio neke političke poene, podsetivši da na predsedničkim izborima nije ni učestvovao i da to obećanje nije bilo namenjeno stranci.

Dinkić je rekao da nije slagao, nego dao pogrešnu procenu, na čiju realizaciju nije mogao uticati i da je potrebno pogledati emisiju "Raspakivanje" RTS-a od pre mesec dana u kojoj je rekao isto što je izjavio i "Danasu", a da je de fakto pomogao Tadiću da dobije izbore, jer je, prema anketama, doprineo da 700.000 ljudi za njega glasa.


B92
 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
919
Tako će i moj sin biti političar. Kad sedi na noši, sere i gleda te u oči.
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.285
...Kao što je rekao da će sledeća godina biti bolja za nas, u svakom pogledu, ali će krajem 2011. to isto demantovati! Pričaj narodu nešto lepo da čuje, ko će slušati samo muku i jad! A to nas čeka, ne treba niko da nam kaže. Pogotovu ne profi lažovi, manipulanti i secikese...
 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
919
profi lažovi, manipulanti i secikese...

Potpisujem dijagnozu, dodao bih još i termin DILETANTI. Diletanti u odelima i kravatama.

skupstina-srbije-nova-zgrada-498.jpg

Cirkus "MEDRANO"

Danas su usvojili budzet. Naravno, kao i obično, "u minut do dvanaest", i to je uglavnom jedini trenutak kada se pripadnici vladajuće većine okupe u skupštinskoj sali, inače ih nikad nema tokom godine.
Interesantno je da svi glasaju "zeleno" na kojekakve amandmane, a da isti još nije ni pročitan od strane predsedavajuće skupštine. U redu je da stranka ima svoju politiku, ali valjda neko od njih ima svoju glavu i svoje mišljenje. :thinking: Jok, izgleda da nema, svi "razmišljaju" istovetno, kao gomila ovaca. :sheep: Ma sere mi se od njih, govnjiva motka tu treba da radi. :dwarf:
 
Natrag
Top