Šta je novo?

Die Beste - Nema se šta prigovoriti!

Učlanjen(a)
04.04.2010
Poruka
6.500
Nemačka je najbolji fudbalski tim na svetu u ovom trenutku i to su pokazali na šampionatu od početka do kraja. Njihov trijumf je pobeda fudbala.

124231_600.jpeg

Nemačka je odmah na startu poslala poruku rivalima kada je demolirala Portugal i pokazala je najviše na šampionatu. Oni naravno nisu tim bez mana, imali su i teških trenutaka, kao protiv Alžira, ali je pobeda protiv Brazila, odnosno način na koji su zgazili domaćina u polufinalu pokazala da je tim sazreo za velika dela.

Podsetimo, gubili su od Španaca i Italijana na poslednja tri velika takmičenja, sada je došlo vreme za naplatu dugova.

Tim koji dugo igra zajedno je uklopljen na pravi način i iako u finalu nisu bili na uobičajenom nivou nema im se šta zameriti.,

Nemačka je za klasu bolji tim od Argentinaca koji su večeras odigrali najbolji meč na prvenstvu, a opet nije bilo dovoljno.

No, vratimo se šampionu, ovo je trijumf timskog duha koji je izbacio pojedince poput Milera i nešto starijih Lama koji je lider i Švajnštajgera. Nemačka je i najefikasniji tim na prvenstvu i jedini koji je od početka do kraja igrao agresivno i napadački u svakom meču.

Na kraju su i nagrađeni ovim trijumfom za fudbal bez kalkulacija koji bi trebalo da postane dominantan u svetskom fudbalu u narednim godinama.

Najveću timsku zaslugu ima Bajern koji je okupio većinu ovih igrača, i promenio stil igre pod Gvardiolom, ali je reprezentacija zadržala prepoznatljivu crtu, obogaćenu posedom koji je bio vlasništvo Nemaca i večeras i na ovom prvenstvu.

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom na odluku Leva da povede samo jednog špica, ali je Klose odradio posao, Miler je univerzalac, ne zaboravimo da su došli bez povređenog Rojsa.

Ali Nemačka je tim, ideja, sistem koji se neguje godinama, izvršili su smenu generacija još pre deset godina, od Mondijala u svojoj zemlji su u polufinalima i finalima, ovo je bio logični korak.

Ne postoji nijedna zamerka na ovu pobedu, Nemačka bi mogla da bude nova Španija, ali odgovor na to pitanje daće naredna dva velika takmičenja, EP u Francuskoj i Mondijal u Rusiji 2018.

Čestitke, zaslužili ste, Die Beste!
logo-news.png
 
Top