Član
- Učlanjen(a)
- 22.07.2009
- Poruka
- 1.124
Samanta Jang, devetogodišnjakinja iz Kolorada voli da provodi vreme na neobičan način, rvajući se sa aligatorima, prenosi britanski „Metro“.
Devojčica je postala veoma vešta u rvanju, što je zaista dobro za nju, s obzirom na to da njena porodica ima farmu na kojoj živi oko 350 opasnih reptila.
“Rvem se sa aligatorima od svoje šeste godine. Moji roditelji su me naučili kako da se borim sa njima, i moj tata to radi od kako ga je jedan alligator ujeo kada je imao pet godina. U početku sam se malo plašila, ali moj tata je uvek bio kraj mene, a on uvek zna šta treba da radi sa njima”, izjavila je devojčica.
Samanta redovno uči posetioce farme reptila kako da savladaju aligatore, a čak je i američke vojnike podučila ovoj veštini.
“Najbitnije je uspostaviti ravnotežu i postaviti se i na leđa aligatora tako da možete da kontrolišete njegova usta i vrat. Jednom kad to uspete, povučete njegovu glavu unazad i tako ste ukrotili aligatora. Ja moram da znam kako da se rvem sa njima, jer su oni svuda oko mene, pa sam tako sigurnija. A i izgledam prilično kul kada moji drugovi dođu na farmu. Sviđa mi se izraz na licima odraslih kada vide šta radim, pa im onda pokažem kako se to radi”, ispričala je devojčica.
Džej Jang, Samantin otac i upravnik farme je izrazio zadovoljstvo veštinom svoje ćerke koja može da savlada i životinju dugu skoro dva i po metra.
“Samanta je veoma iskusna i rve se sa onim aligatorima za koje dozvoljavamo publici da im se približi. Ne puštamo ljude blizu aligatora koji su teški oko 270 kilograma, ali mogu da probaju da savladaju one koji su duplo manji”, rekao je Džej.
Izvor: Радио Игокеа