Šta je novo?

Deterdženti za veš i kućna hemija skuplji osam odsto

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
Deterdženti za veš i kućna hemija skuplji osam odsto


BEOGRAD - Novi udar na džep potrošača počinje već prekosutra. Deterdženti za veš kompanije “Prokter end gembl”: “ariel”, “bonuks” i “tajd”, prvog dana aprila poskupeće za osam odsto. Potom 18. aprila sledi korekcija cena celog programa kompanije “Henkel”, i to pet do osam odsto.


129749_trgovinapolicamidi_hs.jpg


- Nedelju dana kasnije, odnosno 25. aprila, na snagu stupaju i novi cenovnici kompanije “Beohemija” po kojima će njihovi praškovi za veš “duel” poskupeti za osam odsto, dok će cene njihovih omekšivača za veš biti korigovane za sedam odsto - kaže jedan trgovac.


U “Henkelu” objašnjavaju da razlog poskupljenja kućne hemije leži u tome što je sredinom prošle godine na svetskom tržištu došlo do povećanja cena sirovina i ambalaže.

- U prvom kvartalu ove godine cene sirovina su u proseku porasle 40 do 50 odsto u odnosu na kraj 2009, dok je ambalaža poskupela 20 do 50 odsto. Uz to došlo je do značajnog rasta cene goriva - objašnjavaju u “Henkelu”.

Milan Ćupurdija, komercijalni direktor “Beohemije”, kaže da su veliki i česti skokovi cena sirovina na svetskom tržištu osnovni razlog zbog čega je i ova kompanija prinuđena da poveća cene praška i omekšivača.


Blic


 
Top