Šta je novo?

Denis Latin: Ukinut će i Nedjeljom u 2 VIDEO

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
fallback_840x30.gif

Denis Latin: Ukinut će i Nedjeljom u 2 VIDEO


Izvor: Danas.hr 21.01.2011.

0163007.48.jpg

'Ja se bojim da će uskoro biti ukinuta Hrvatska uživo, nisam baš siguran da će opstati Nedjeljom u dva... Na taj način se stvaraju uvjeti za izbore kada neće više biti moguće kritizirati HDZ', kazao je u intervjuu Osječkoj televiziji urednik ugašene Latinice.

Denis Latin kazao je u emisiji Karte na stol Osječke televizije da je posljednjih nekoliko mjeseci na HRT-u bilo razdoblje najvećih pritisaka na novinare. Ne odbacuje mogućnost da se Latinica ponovno emitira u budućnosti jer je probleme s pritiscima imao i ranije, pogotovo nakon odlaska Mirka Galića s mjesta ravnatelja HRT-a, odnosno dolaskom Vanje Sutlića.


"Imali smo podršku (za vrijeme Galića) u smislu da slobodno radimo i snosimo odgovornost za svoj rad. Ali 2007. godine dolazi
Vanja Sutlić i već nakon pola godine njegovog mandata počinju problemi. Trebali smo novu scenografiju i uvođenje mnogo novih stvari, ali to je sve bilo spriječeno od strane njega i glavne urednice Informativnog programa, te tu počinju ti strašni pritisci na nas, koji su kulminirali u zadnjih pola godine. Pogotovo u zadnja dva mjeseca otkad je uhićen Ivo Sanader. To je išlo toliko daleko da smo u vrijeme snimanja emisije doživljavali razne diverzije od strane nadređenih", kazao je Latin.

  • 0513007.49.jpg
  • Čuj razloga! HRT: Ukidamo Latinicu, istekao joj je životni vijek
U zadnje vrijeme, naglasio je, pet, šest kolega dobilo je otkaz, od novinara koji je napravio prilog o nepostojećoj carini u Kanfanaru do Hrvoja Appelta, koji radio volonterski četiri mjeseca, a onda mu je zabranjen dolazak na HTV. Komplicirali su mu stvari maksimalno, kazao je.

Svi kritičari vlasti i društva mogli bi doživjeti sudbinu Latinice

"To je najteže razdoblje za rad u svakom pogledu, i u smislu cenzure i u smislu produkcijskih uvjeta u povijesti Latinice. Ja se bojim da će uskoro biti ukinuta Hrvatska uživo, nisam baš siguran da će opstati Nedjeljom u 2", kazao je Latin dodajući da je svaka emisija koja je bila kritički glas prema stanju u državi ili društvu smaknuta, uključujući Poslovni klub i Lica nacije.

"Na taj način se stvaraju uvjeti za predstojeće parlamentarne izbore kada neće više biti moguće kritizirati, pogotovo vladajuću stranku", kazao je Latin. Postoje visoki dužnosnici koje se optužuje za kriminal, ali i ratne zločine, poput
Vladimira Šeksa, istaknuo je, stoga će biti još puno posla za novinare do izbora, objasnio je.

Uloga Vladimira Šeksa u ratu i ukidanju Latinice

Latinica je vjerojatno ukinuta i zbog odluke da rade emisiju o Domovinskom ratu, gdje bi se govorilo kako je "rat u jednoj mjeri bio dogovaran" između Srbije i Hrvatske oko ratnih vojnih operacija i gdje bi se vidjelo da je cilj svih uključenih strana bila pljačka, ispričao je Latin. Ta se Latinica trebala baviti izvještajem Amnesty Internationala koji povezuje Vladimira Šeksa s ratnim zločinima.

  • 0156007.49.jpg
  • Žuti i zeleni vragovi 'Ovo je udruženi zlotvorni pothvat špijuna i medija'

"HDZ, moramo reći sad u ovoj situaciji kada se pokazalo da je toliko korumpiran sa svih strana i da se zapravo radi o zločinačkoj organizaciji, e samo im sad nedostaje dokaz da je rat dogovoren, a oni dobivaju glasove od te populacije koja je sudjelovala u tom ratu, mislim da bi im to u ovom trenutku bilo previše. Ako nije, neka me demantiraju.

Sumnja da će dobiti novu emisiju jer mu je
Hloverka Novak Srzić i prije godinu i pol dana obećavala sličnu stvar. Pretpostavlja, kaže, da će se dogoditi i rošade u Dnevniku, a sve u svrhu istog cilja: uništavanje uloge javne televizije koje se provodi zadnje tri, četiri godine. O direktorici Hloverki Novak Srzić kaže da mu se često miješala u posao.

"Nisam ja s njom nikad bio dobar i ja sam najčešće odlazio kada bi ona dolazila na televiziju", kazao je Latin. "Ona je meni kao osoba simpatična, ne mogu reći da je mrzim, draga mi je. Ali, pokazalo se da se ljudi najčešće ne mijenjaju, ona je ostala čovjek režima... Ona se bori za one koji su na vlasti da im osigura miran san."


A.B.
 
Poslednja izmena od urednika:
Top