Šta je novo?

Dela pisca ivana ivanovića

  • Začetnik teme zuta stampa
  • Datum pokretanja
zuta stampa

zuta stampa

Član
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poruka
2
Ljudi, načuo sam da je ceo prvi tiraž romana "Ukleti Srbijanac" iz 1993. godine ovog vrhunskog domaćeg pisca oduzet od strane vlasti i zapaljen ili tako nešto.

Ukoliko neko zna da je štampano drugo izdanje ovog romana, ili mu je neko iz familije bio u prethodnoj vlasti, pa je nekako jedini dobio knjigu, :) neka javi. Kupio bih knjigu, a moguća je i trampa...
Pozdrav!!!
 
D

drinos

Član
Učlanjen(a)
17.05.2010
Poruka
19
То да је неко Ивану Ивановићу забранио књигу током деведесетих јесте стварно у складу са вашим надимком "ЖУТА ШТАМПА". Ивановић није никакав врхунски писац већ на једвите јаде и просечан писац који је већину својих књига објављивао сам својим парама углавном преко мале куће "Алтера". Али ако можеш читати његове књиге сам процени. У последњих 25 година није законски забрањена ниједна књига јер за то не постоји законски основ. Ивановић вуче ореол дисидента из времена титоизма јер му је књига "Црвени краљ" била нападана почетком 70 када је и остао без посла у средњој школи у Куршумлији после чега се сели у Бгд. Онда је БИГЗ то штампао у џепној књизи. Његове теме су бајати српски рурализам, англофилско четништво и србијанство које ратује са српством из других крајева. И уз све то писано јужњачким дијалектом. Углавном трећа лига српске књижевности.
 
Top