Dečak izboden nožem u tuči ispred kafića

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Dečak izboden nožem u tuči ispred kafića

Autor: P. Z. Veličković

Tragedija u Leštanima kod Beograda

kafic-ver.jpg

Šesnaestogodišnji M. G. iz Leštana ubijen je nožem juče sat posle ponoći u tuči ispred kafića „Black and White“ u Ulici 7. jula 9 u beogradskom naselju Leštane. Policija je uhapsila A. D. (19), njegovog brata I. D. (16), kao i J. N., zbog sumnje da su napali M. G., a još se utvrđuje ko je od njih ubica.

Kako „Blic“ saznaje, do tragedije ispred kafića „Black and White“ došlo je kada je A. D. napao M. G. jer je pričao sa njegovom bivšom devojkom.
- Svratili smo u kafić na piće posle slave kod jednog druga. Bilo nas je šestoro i svi smo seli za jedan sto. S nama je bio i A. D. Na drugom kraju lokala sedeo je M. G. koji je sa A. D. bio dobar drug do pre dva meseca. Bio je sa rođenim bratom i još jednim drugom. U jednom trenutku, drugarica koja je ranije sa A. D. bila u vezi otišla je da se pozdravi sa M. G., posle čega su njih dvoje seli za separe i razgovarali - priča devojka, očevidac tragedije.
Ona kaže da je razgovor devojke i M. G. toliko iznervirao njenog bivšeg momka da je od nje zatražio da ode do separea i prenese devojci da se vrati za njihov sto ili će ih prebiti.
- Nisam želela da to da uradim, što ga je još više razbesnelo. Odjednom je izvadio palicu sakrivenu ispod stola. Ne znam kako ju je uneo u kafić. Otišao je do separea i udario M. G. po glavi. Svi smo se šokirali. Nastao je opšti metež. Drugarica je počela da vrišti, dok je M. G. krvarila glava. Gotovo svi muškarci u kafiću izašli su napolje i počela je tuča. Mi smo ostale unutra, a onda je nekoliko minuta kasnije neko iz mase povikao: „Uboden je!“ Zovite Hitnu pomoć“ - priča vidno uzbuđena devojka.
Kako saznajemo, povre*đenog dečaka rođeni brat i drug stavili su u automobil i prevezli u Urgentni centar.
- Primljen je u teškom stanju na odeljenje za reanimaciju. Uprkos naporima lekara, ubrzo je podlegao povredama - kažu u Urgentnom centru.
Prema nezvaničnim informacijama, policija je za ubistvo u Boleču saznala tek kad je povređeni dečak primljen u bolnicu jer niko od gostiju kafića nije prijavio tuču. Brzom akcijom, učesnici tuče su otkriveni i usledilo je njihovo hapšenje.
Kako saznajemo, A. D. i M. G. bili su dobri drugovi sve do pre dva meseca, kada su se posvađali zbog devojke.
- M. G. se sa porodicom doselio u Leštane pre više od pet godina. Još od tada je počeo da se druži sa A. D. i živeli su blizu jedan drugog. Zbog jedne devojke A. D. je svog druga pre dva meseca pozvao na tuču u dvorištu jedne osnovne škole. M. G. ga je tada žestoko pretukao i polomio mu vilicu. Zbog toga je A. D. nedeljama ležao u bolnici, a kada je izašao, pričao je: „Neće se završiti na ovome“ - kaže jedan zajednički prijatelj dvojice mladića.
Prema njegovim rečima, A. D. je povremeno nosio nož zbog sopstvene sigurnosti.
- Ipak, niko nije mogao da pretpostavi da će doći do ovakve tragedije - kaže mladić koji nije želeo da se predstavi.

Komšije u neverici
Stanari Ulice 7. kažu da su za ubistvo M. G. čuli tek juče pre podne, kada su ispred kafića ugledali uviđajnu ekipu policije.
- Prestravio sam se kada sam čuo šta se dogodilo na desetak metara od moje kuće. U tom kafiću od kako je lokal preuzeo novi gazda bilo je mirno i nije bilo incidenata - kaže jedan od stanara.

Natrag