Šta je novo?

Deca Losih Muzicara (DLM)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2009
Poruka
7.390
deca%2520losih%2520muzicara-2.jpg


Деца лоших музичара (ДЛМ) су фанк рок бенд из Београда. Они су били један од најпопуларнијих српских бендова из раних 1990-их, са неколико запажених хитова, али неконтинуирана дискографија и испрекидане коцертне активности су стaлнo успоравали њихову каријеру. Њихове песме карактерише брzи фанк рок, али мелодичан, украшен трубама и саксофонским линијама.

Бенд су 1988 формирали Јова Јовић (гитара), Александар Сиљановски "Шиља" (вокал), Владан Миљковић Миље (саксофон), Зоран Миливојевић Микац (бубњеви), Зоран Живковић (бас гитара), Ђорђе Анђелић Кића (труба) и Иван Благојевић "Уске" (труба). Саксофониста Душан Петровић је такође био повремени члан бенда, али убрзо се преселио у Плејбој. Након одласка Благојевића, трубач Бора Величковић придружио бенду. Бенд је освојио прво место на последњем Омладински фестивал у Суботици 1990, а песма "Доживотно осуђен на љубав" је објављена на албуму фестивалу компилацију.
Снимање деби албума Добар дан, у продукцији Владе Жежеља, завршено је почетком 1992, али је годину дана касније албум издат. Под утицајем, у то време популарног, амерички рок звука са дувачким интрументима, бенд песмама "Кредитна картица", "Зека", "Љубомора" и "Мара", добија на популарности. Албум је такође садржао две бонус песме "Ја сам твој човек" и "Њена је, њена је" . Бенд је такође представљао Југославију на Музичким Данима, фестивалу који се одржава у Стразбуру. У међувремену, дувачки део бенда почиње снимање и наступа са панк рок бендом Диретори. Бенд се такође појавио у филму Срђана Драгојевића Два САТА квалитетног ТВ програма са обрадом групе Метак "Да ми је бити морски пас".
Други албум, Пролећни дан, донео је песме "Владе Дивац", која је посвећена познатом кошаркашу, "Коњи ритма" и насловном песму, а које све заједно представљају срж сваког наступа. Песма "Убише Пабла" садржи импровизоване речи на шпанском језику. Албум је продуцирао сам бенд, и Пурони на удараљкама и Деж Молнар на саксофону појавили као гости на албуму. Бенд је такође снимио обраду АЦ / ДЦ сингла "Let There Be Rock, која је објављена на компилацији Разни извођачи 'Ово је земља за нас?!, а појавили су се на Радио Индекс компилацији Наш слушју Сви, ми не слушамо никога са живим верзија "Добар дан", снимљеном у Дому омладине у Београду и "Ви што маштате о срећи".
1998-ме излази албум Вирус који у ствари представља музику за позоришну представу Душана Ковачевића, истог имена. На албуму се налази и песма "Љубав" где је вокал глумац Иван Јевтовић и "Дезодоранс", а остатак материјала састојао се од инструменталних нумера, укључујући и обраду Морис Равела, Болеро. Исте године, бенд је написао музику за представу Синише Ковачевића, Краљевић Марко, у којем се појавио као бенд уживо уз споредне улоге. Бенд се такође појавио на Држ'те јих!!! То Нису Ниет! трибјут албуму словеначког бенда Ниет, са песмом "Заставе".
Након 8-годишње дискографске паузе, 2005-те, група је снимила нови албум ... Где Цвета Самсунг Жут у новом саставу. Поред Сиљановског, Миливојевића, Живковића и Величковића, нови чланови су тромбониста Михајло Богосављевић, бивши члан Хавана Виспера и Дел Арно Банда и гитариста Горан Ђорђевић "Ђоле". Текстове ѕа песме написао је Миљковић, који се у међувремену преселио у Словенију. Током пролећа наредне године, Сиљановски је напустио бенд а заменио га је Иван Јевтовић, дугогодишњи пријатељ бенда.
Крајем јуна 2009, бенд се званично распустио, без навођења конкретних разлога.

Дискографија

Студијски лабуми
Dobar dan (1992)
Prolećni dan (1995)
Virus (1998)
...gde cveta samsung žut (2005)

Синглови
"Doživotno osuđen na ljubav" (1990)
"Let There Be Rock" (1997)
"Dobar dan (Live)" / "Vi što maštate o sreći" (са Rambo Amadeusом, 1997)
"Zastave" (1998)


wikipedia


 
Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.12.2009
Poruka
5.045
Prolecni dan

 
Poslednja izmena od urednika:
Top