Šta je novo?

Davor Musan: ‘Braća su mi rekla da kažem da ih je novinar napao’

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
potvrdio da su ga bivši direktor HMNK ‘VrGOrac’ jozo erceg kokić i njegov brat željko nagovarali da laže


Davor Musan: ‘Braća su mi rekla da kažem da ih je novinar napao’
Izvor: Slobodna Dalmacija 19.12.2010. | 19:15

Zbog fizičkog napada na vrgoračkog novinara Matu Primorca, optužne prijedloge zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak način “zaradili” su sada već bivši predsjednik malonogometnog kluba “Vrgorac GTP” Jozo Erceg Kokić te njegov brat Željko.

ImageHandler.ashx

Jozo Erceg Kokić (prvi slijeva), bivši direktor HMNK ‘Vrgorac’, i njegov brat Željko dobili su prekršajne prijave nakon napada na novinara Matu Primorca Potvrđeno nam je to u splitskoj policiji. No, u cijeloj je priči najzanimljivije to što je jedini svjedok Davor Musan dao iskaz, kako je rekao, pod prisilom, da bi nekoliko dana poslije sve opovrgnuo. No, krenimo redom. Braća Erceg dobila su prekršajne prijave zbog toga jer su 4. prosinca, nakon utakmice između HNMK “Vrgorac” i MNK “Mejaši”, izvrijeđali i izudarali novinara Primorca koji je nakon utakmice krenuo u klupske prostorije kako bi došao do službenog zapisnika s utakmice.
No, tada mu je ulaz, kazao je dan nakon incidenta Primorac, zapriječio zaštitar, a onda su mu s leđa prišli Jozo i Željko te su ga počeli brutalno udarati šakama u glavu i vrijeđati govoreći mu: “P.... ti materina, ti ćeš o nama pisat, evo ti pa piši!” Primorac je kazao i da mu je Jozo zaprijetio smrću govoreći mu da će u njega “sasuti sedam metaka iz tetejca”.
Zbog te prijetnje, barem zasad, nije dobio nikakvu prijavu. Jozo Erceg Kokić, kojega je nakon incidenta Upravni odbor vrgoračkog kluba smijenio s direktorskog mjesta, kazao je nakon sukoba da se novinar sam okliznuo i pao. - Vaš je novinar na silu želio ući u prostorije kluba, zaštitar ga je odgurnuo, on se posklizno i pao pred svima i sada mu je povrijeđen ego - rekao je tada Jozo Erceg, tvrdeći kako nije podigao ruku na novinara. Dodao je i da su mu zabranili ulazak u klub jer je “svašta pisao o nama bez osnova”.

Dvostruki iskaz

I sad dolazimo do “zaštitara” Musana, koji je svjedočio napadu, a koji je prvo potvrdio priču braće Erceg. - Rekli su mi da kažem da je novinar prvi njih napao. U prvom iskazu policiji sam to i učinio, ali sam poslije shvatio da nemam ništa od toga da lažem i da me se uvlači u cijelu priču, i onda sam policiji rekao istinu. A istina je da je novinar udaren više puta šakom u glavu, da su ga tukla njih dvojica, a ja sam ih samo pokušao razmiriti.
Nisam tada bio na utakmici kao zaštitar, nego kao gledatelj i Jozin vjenčani kum. Nakon utakmice mi je rečeno da stanem na vrata i da nikog ne puštam. To sam rekao i novinaru, a on se pokušao progurati i tad su ga počeli udarati. Ne sjećam se, bar nisam čuo, da je on ikoga psovao SEnD kazao je Musan, dodajući kako se njegov kum, nakon što je promijenio iskaz, jako naljutio na njega.
Piše vladimir urukalo
 
Top