Danima brutalno tukao ćerku od pet godina

Učlanjen(a)
08.02.2009
Poruka
5.533
Danima brutalno tukao ćerku od pet godina
Otac osumnjičen za nasilje
02.09.2009. 20:00

Niš - Bata G. (38) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je svojoj petogodišnjoj ćerki polomio rebra i naneo povrede unutrašnjih organa. Devojčica je 24. avgusta primljena na odeljenje Hitne hirurške klinike u Nišu. Na njenom telu bile su vidljive brojne modrice, ali je tek posle detaljnog pregleda utvrđeno da je dete u izuzetno teškom stanju.

otac-x.jpg

Milivoje Janković (desno) ispred sobe u kojoj je živeo uhapšeni Bata G. kao podstanar

- Devojčica je primljena sa znacima povrede grudnog koša i gušenjem. Pregledom je utvrđen serijski prelom rebara na obe strane grudnog koša, naprsnuće slezine i hematom na jetri. Kada sam je pitao odakle joj povrede, rekla mi je da ju je otac tukao pesnicama i čekićem. Njeno stanje je sada stabilno i više nije na odeljenju intenzivne nege - kaže za “Blic” dr Miroslav Stojanović, dečji hirurg u Dečjoj hirurškoj i ortopedskoj klinici.
Kako “Blic” nezvanično saznaje, posle hapšenja osumnjičeni je u policiji rekao da je tukao dete jer je “plakalo i pretilo da će da se ubije”. Šef odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Nebojša Petković ocenio je da je ovaj slučaj jedan od težih slučajeva nasilja u porodici koji je do sada zabeležen u Nišu.
- Dete se nalazilo kod rođaka u selu Knežica nadomak Niša.
Osumnjičeni je početkom avgusta doveo ćerku u iznajmljeni stan u Nišu gde ju je tukao danima. Našli smo svedoke koji su to potvrdili. On se branio da je dete htelo da se ubije - naveo je Petković.
Milivoje Janković, kod koga je u Boljevačkoj ulici u naselju Beogradmala osumnjičeni živeo u iznajmljenoj sobi kao podstanar, prvi je nasilje prijavio policiji.
- Kada je doveo dete početkom avgusta, bilo je zdravo, pravo i normalno. Nekoliko dana sve je bilo u redu. Onda mi je komšija Slavoljub skrenuo pažnju na to da dete ima modrice ispod očiju. Otišao sam kod Bate i video i sam da dete ima modrice. Pitao sam zašto bije dete, a on mi je rekao da je htelo da se obesi. Kud dete od četiri, pet godina zna da se besi? Verovatno je plakalo jer ga je on tukao. Rekao sam mu da više ne bije dete i da mu se tako nešto slučajno opet ne desi. Ali opet se ponovilo kroz nekoliko dana. Prijavio sam ga policiji, a on je pobegao iz moje kuće pola sata posle toga - priča Janković.
On kaže da je devojčica mogla da hoda kada su odlazili iz kuće i da joj je verovatno naneo teške povrede posle toga, jer je od momenta odlaska iz njegove kuće do prijema deteta u bolnicu prošlo nekoliko dana. Janković dodaje da je čuo da ju je posle toga odveo ponovo kod njene tetke u selo Knežica i da je ona odvela dete u bolnicu kada je na njenom telu uočila brojne modrice… Pošto je utvrđeno da su povrede opasne po život, raspisana je potraga za Batom G.
- Nedavno je izašao iz zatvora u Prokuplju gde je izdržao petomesečnu kaznu. Znao sam ga i pre odlaska u zatvor. Kada je došao sa detetom, potpuno se promenio. Ne znam šta mu se desilo - kaže Janković.

Nasilnik u pritvoru
Kako saznaje “Blic”, devojčica će verovatno narednih dana biti zbrinuta posredstvom Centra za socijalni rad. Istražni sudija Opštinskog suda u Nišu Tomica Trajković doneo je rešenje o sprovođenju istrage i određivanju pritvora do 30 dana Bati G. koji se sumnjiči za nasilje u porodici. Prema rečima sudije Trajkovića, narednih dana će biti saslušani svedoci i naložena potrebna veštačenja.

Izvor: Blic

Poslednja izmena:
Natrag