Šta je novo?

DANI PIJANIH Policija dala praktične savjete i zaprijetila kaznama od 15 tisuća kuna

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
09.11.2010. | 12:38

DANI PIJANIH Policija dala praktične savjete i zaprijetila kaznama od 15 tisuća kuna

Izvor: Slobodna Dalmacija

alko_test10807-desk_thumb.jpg


Ako ste konzumirali alkohol, ostavite svoj automobil propisno parkiran te koristite javni prijevoz ili usluge taxi prijevoza, što je daleko sigurnije i jeftinije. Možete i pješačiti: koristiti će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost a ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag.

Možete zamoliti nekoga trijeznog da vas odveze kući ili ostanite prespavati ali pazite: ako ste više popili, unatoč osjećaju trijeznosti alkohol ćete imati u krvi i sljedeće jutro. Stoga, ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića.


To su savjeti policije odnosno Ministarstva unutarnjih poslova RH uoči narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ kada će se u razdoblju 11.- 14. studenog zbog očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića MUP usmjeriti aktivnosti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.


Nadzor vozača će se obavljati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao “ugrožene” po činjenju prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a uspostavit će se i veliki broj kontrolnih punktova tijekom provedbe kontrola uz uređaje za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti.


Policija ističe kako će se ovisno o stupnju alkoholiziranosti vozači kažnjavati s kaznama u rasponu od 50 do 15 tisuća kuna ili kaznom zatvora u trajanju do 60 dana.


Ahmet KALAJDŽIĆ
 
Top