Danas počinju probe daljinskog grejanja

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.556
Danas počinju probe daljinskog grejanja
Tanjug
Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane, najavilo je da će od danas do 10. oktobra obaviti funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja.

Funkcionalne probe podrazumevaju proveru rada energetskih objekata - toplana i kotlarnica.

Uporedo će biti proveravana funkcionalnost toplovodne mreže, toplotnih predajnih stanica, a prema potrebi i pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Svrha funkcionalnih proba proizvodnih i distributivnih postrojenja je što bolja priprema za predstojeću grejnu sezonu.

Probe toplotnih izvora i kućnih grejnih instalacija danas će biti obavljene u toplani "Konjarnik" i "Medaković" i kotlarnicama "Veljka Dugoševića 18", "Stevana Dukića 31", "Mirijevski bulevar 2a", "Jastrebačka 47", "Luka Beograd", "Dom zdravlja Braće Jerković", "Senjak 1-Simićeva" i "Senjak 2 - Bulevar vojvode Mišića 37-39".

Provere će danas biti i u kotalarnicama "Senjak 3 - Bulevar vojvode Mišića 39a", "Šeher" i "Bulevar vojvode Mišića 11-33".

Za sutra su predviđene u toplani "Mladenovac" i kotlarnici "Institut majka i dete", "KBC Bežanijska kosa", "GAK Narodni front", "Janka Veselinovića", "Uprava prihoda", "Sremčica", "Železnik" i "Barajevo".

Tokom, 3. oktobra, na redu su toplane "Voždovac", "Zemun", „Banovci" i "Batajnica" i kotlarnice "Vrtlarska", "Makedonska - Jakšićeva", "KBC Zvezdara" u Preševskoj 31 i Dimitrija Tucovića 131 i 161, "Juhorska 6", "Husinskih rudara 31a", "Salvadora Aljendea 18", "Braće Marić 3-7", "Drenovačka 11", "Resnik" i "Julino brdo".

Za 6. oktobar, predviđene su toplane "Novi Beograd" i "Mirijevo" i kotlarnice "Uralska 11", "Uralska 36", "Diljska 7", "Maljenska 3", "Marijane Gregoran 30" i "Marijane Gregoran 69". Zatim 7. oktobra - toplane "Borča" i "Banovo brdo" i kotlarnice "Nada Naumović 1", "Ljutice Bogdana 2", "Veljka Lukića - Kurjaka 14", "Danijelova 32" i "Centar visokih vojnih škola".

Tokom 8. oktobra biće isprobane toplane "Cerak" i "Višnjička banja", a tokom 9. oktobra - toplane "Dunav" i "Miljakovac" i kotlarnice "Koste Glavinića 9", "Stjepana Filipovića 30a" i "Fabrisova 10".

S obzirom na to da će delovi sistema prema utvrđenom planu proba biti u funkciji, može se dogoditi da pojedina grejna tela u stanovima budu delimično zagrejana, upozorile su Beogradske elektrane.

Istovremeno su naglasile da probe ne podrazumevaju početak grejne sezone i pozvale korisnike da ne upućuju reklamacije, ukoliko im radijatori nisu topli.

Korisnici sistema daljinskog grejanja treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i da se, ukoliko primete curenje vode, obrate Dispečerskom centru, na telefon 011/20-93-100 ili Beokom servisu na telefone 0800-110-011 i 011/30-90-007 ili slanjem elektronske pošte na adresu bks@beograd.gov.rs
 
Top