Šta je novo?

Danas i sutra Ekonomski samit Srbije

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Danas i sutra Ekonomski samit Srbije

Ekonomski samit Republike Srbije, 12. po redu, biće održan danas i sutra u Beogradu pod nazivom "Stvaranje celovite slike o budućnosti Srbije", najavio je organizator "Comokos grupa".


Ekonomski-samit-Srbije.jpgNa samitu će učestvovati domaći i međunarodni eksperti, uključujući lidere iz vlade i poslovnog sveta, donosioci ključnih odluka i finansijski i politički stručnjaci.

Kako je najavljeno, na otvaranju samita će govoriti premijer Ivica Dačić i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.


Ekonomski samit će, ne samo obezbediti platformu za novoizabranu Vladu Srbije da predstavi svoju ekonomsku politiku i programe kojima je cilj da stimilisu ekonomiju Srbije i privuku strane investicije, već će poslužiti i kao idealna platforma za razmenu mišljenja o strategiji, izazovima i prilikama u zemlji i regionu, saopštio je organizator.


Ovogodišnja manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Saveta stranih investitora. Kao afirmisana institucija u Beogradu, Ekonomski samit se održava svake godine od obnove demokratije u Srbiji u oktobru 2000. godine, navedeno je u najavi skupa.


Samit predstavlja godišnji pregled političkih, ekonomskih i poslovnih događaja u Srbiji, kao i analizu njene uloge u regionu i Evropskoj uniji. Takođe, predstavlja odličan forum za komunikaciju srpskih i međunarodnih donosilaca odluka, poslovnih lidera i stručnjaka.


Preko 400 učesnika godišnje posećuje ovu manifestaciju i imaju prilike da saznaju više o ekonomskoj politici vlade i da upoznaju svoje kolege iz Srbije i inostranstva.Izvor:
Blic.rs
 
Top