Šta je novo?

Da šef ne zna: Koji su najbolji načini za zabušavanje na poslu?

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Da šef ne zna: Koji su najbolji načini za zabušavanje na poslu?


Danas.hr 21.04.2011.

0143007.48.jpg
Osam sati, pa i duže ostati skoncentriran na posao teško je, pa mnogi radnici kako bi odmorili na svom radnom mjestu pokušavaju barem na kratko pronaći razonodu. Evo čime se najčešće bave...

Business Insider otkrio je kako čak 73 posto radnika najmanje sat vremena provedu na poslu i ne rade ništa. Ali je otkrio čime se bave dok ne obavljaju posao i što počesto skrivaju od šefova.

Čak 49 posto njih vrijeme ubija rješavajući privatne stvari, svega 1 posto manje radnika surfa po internetu, 33 posto razgovara s kolegama, a 15 posto odlazi na duge ručkove.


Puno vremena nekima odlazi i na rad koji bi se mogao izbjeći, primjerice ispravljanje grešaka koje su kolege počinile (42 posto), odlaženje na nepotrebne maratonske sastanke (42 posto) i obavljanje administrativnog posla (33 posto).


Provjeravanje e-maila nekima "pojede" do 50 posto radnog vremena.Do podne još nekako, poslije 'nikako'


Najefektivnije radnici rade od 9 ujutro do podne, a potom sve ide nizbrdo.

Facebook na wc-u provjerava 54 posto žena i 46 posto muškaraca. Dnevno Facebook provjerava 77 posto radnika koji mu imaju pristup.


Prema rezultatima jedne studije pokazala je da 27 posto radnika gleda sadržaje za odrasle u uredu te da je većina pornografskih sadržaja s interneta skinuta za radnog vremena.


Ako radnici nisu za svojim radnim mjestom, velika je mogućnost da su otišli po "još kave". Prosječan radnik pije tri šalice kave na dan, piše Business.hr.


Mlađi ili novi zaposlenici na poslu ostaju dokasno samo zato što od njih to očekuju nadređeni, a ne da bi nešto radili.
 
Top