Da li vreme leci ljubavne boljke?

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Jednom jako, jako davno postojalo je jedno ostrvo gde su zivjela sva
osjecanja:
Sreca, Tuga, Znanje, Tastina i svi ostali, ukljucujuci i Ljubav. Jednog dana su saznali da ce ostvo potonuti, pa su svi krenuli da se spasavaju. Ljubav
je htela ostati do zadnjeg trenutka, verna i odana svom ostvu ali kada je ostvo gotovo nestalo, ipak je odlucila zatraziti pomoc.
Bogatstvo je
upravo prolazilo kraj nje u svom velikom, luksuznom brodu kada ga je Ljubav zapitala moze li ju povesti sa sobom. Bogatstvo je gotovo ljutito odgovorilo da ne moze jer nema mesta za nju obzirom da mu je brod ispunjen srebrnjacima.
Ljubav je odlucila zamoliti Tastinu za pomoc koja je upravo prolazila kraj nje u prelepom brodicu. "Tastino, molim te pomozi mi!" zavapila je Ljubav na sto joj je Tastina odgovorila:
"Ne mogu ti pomoci, Ljubavi, sva si mokra i mogla bi mi unistiti brod". Tuga je bila u blizini i Ljubav ju je odlucila zamoliti za pomoc.
"Molim te, povedi me sa sobom" tiho je zatrazila Ljubav. "Oh...
Ljubavi, toliko sam tuzna i zelim biti sama" odvrati Tuga i odplovi sama
dalje.
Sreca je takodje prolazila kraj Ljubavi ali kako je bila presretna nije ni cula njezin poziv u pomoc.
Odjednom se zacuo glas koji je rekao "Dodi Ljubavi, ja cu te povesti".

Bio je to jedan starac koga je Ljubav, ushicena i presrecna, zaboravila pitati kako se zove.
Kada su stigli na kopno, starac je posao svojim putem pre nego sto ga je Ljubav mogla pitati ko je. Znajuci koliko duguje starcu, Ljubav se obratila Znanju, mudrom starcu za pomoc otkrivanja identiteta dobrog starca koji joj je pomogao.
Znanje joj je odgovorilo "Vreme".
Ljubav je zastala u cudu i pitala zasto joj je Vreme pomoglo, na sto se Znanje nasmejalo mudrim osmehom i odgovorilo "Zato sto samo vreme moze shvatiti koliko je velika i snazna prava ljubav,,

Sta mislite da li vreme leci ljubavne boljke i da li samo vreme moze pokazati koliko je ljubav snazna i velika?

Član
Učlanjen(a)
03.09.2009
Poruka
1.291
Veoma lepa prica...

Nevazno da li su ljubavni jadi ili razne neprijatne situacije--Vreme apsolutno leci sve...

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Ovo sam prije nekog vremena dobio mejlom. Lijepo upakovana istina da "vrijeme liječi sve". Samo što to predugo traje, uglavnom. Dobro je kada ti sudbina u tim teškim momentima praznine i tuge podari nekog čija te aura puna boja i energije ljubavi, obuhvati popunjavajući rupe u srcu i duši, budeći ugasle emocije i dajući im novo, drugačije usmjerenje. Kad ponovo osjetiš da si sposoban da ljubav daš i da je primiš, da si iznova ispunjen i živ, da nekome trebaš i da tebi neko ponovo treba.

Tek tada sam u stanju da se potpuno racionalno suočim sa pepelom ugasle ljubavi da čeprkam po njemu tražeći ostatke tinjajuće žeravice u koju više nemam volje da duvam i raspaljujem iznova vatru koja me je jednom opekla. A kada dotle dođe, dovoljno je i pola čaše obične vode da bespovratno ugasi svaku iskru.

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Sigurno da vreme leči sve...Posle izvesnog vremena možeš da shvatiš da li je nešto vredelo ili ne, ali i da budeš otvoreniji za neke nove ljude ili situacije...

Član
Učlanjen(a)
30.04.2010
Poruka
33
Istina je da vreme leči sve rane,pitanje je šta nas čeka na kraju staze...
Dugo mi je trebalo da shvatim da gajenje lažne nade ne pomaže i šta je vreme sve više odmicalo to je bivalo sve teže i teže.
Ne znam kada se pojavi trenutak shvaćanja,kad shvatiš da si sve one vaše srećne trenutke stvorio ti,da je svet ponovno lep ,da je zrak tako svež i ugodan za disanje kada nema one težine na tvojim leđima...
Tada se nekako ,niotkuda uvek pojavi netko novi uz koga na ono prije potpuno zaboraviš i shvatiš pravo značenje termina "NIJE VREDNO SEĆANJA"...

C´EST LA VIE! Verujem da se ljubav i patnja ciklički izmenjuju u našim životima, sve do trenutka nailaska na onu našu pravu polovicu.

Jer čemu bi vredelo živeti ako nebi prošli velike ljubavi i velike boli,to nas izgradi u puno bolje ličnosti...
I nemojmo proklinjati žene,svi mi znamo naneti bol jedni drugima ,ali uz žene je svet puno lepše mesto za život i zato kao i uvek kažem :ŽIVELE ŽENE!

Učlanjen(a)
22.08.2010
Poruka
440
Vreme moze da potisne te trnutke..ali secanja vas prate dok ste zivi...

Član
Učlanjen(a)
13.02.2010
Poruka
4.075
Na zalost ne. Mozemo da se zavaramo i mislimo kako smo preboleli i kako nam vise nije vazno, ali kad naidju trenuci kada se setis, ponovo osetis onu istu tugu i setu za izgubljenom ljubavi. Mozda se pored nove ljubavi pomalo ublazi bol, ali ona ostaje zauvek...

Natrag