Da li više mišića znači i više seksa?

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
SVE JE RELATIVNO
Da li više mišića znači i više seksa?

news_2042.jpg

Uvreženo je mišljenje širom sveta da mišićavi muškarci imaju više seksa. Činjenica da muškarci koji dobro izgledaju ili su jednostavno mišićaviji imaju više seksualnih odnosa se često uzima zdravo za gotovo.

Dobar izgled muškarcu daje više samopouzdanja pri uspostavljanju prvog kontakta sa ženama i više sigurnosti u svoje mogućnosti.

S druge strane, žene često na osnovu izgleda donose sud o muškarčevom stavu prema životu generalno. Žene smatraju da će bolji seks imati sa dobro građenim muškarcima, jer je sportska figura povezana sa izdržljivošću i snagom.

Pitanje koje se postavlja je i da li postoji veza između seksa i mišića u prošlim vremenima. Evolucija i ljudska kultura nude prvi očigledni razlog. Muškarac lovac i fizički radnik glorifikacija je zdravlja i dugog života.

Žene koje biraju mišićavog, jakog čoveka imale su više šansi za preživljavanje. Ipak, ovakav zaključak nije zadovoljavajući. Potreba za snažnim herojem nije jednako izražena u svim kulturama sveta, posebno tamo gdje preživljavanje ne zavisi o fizičkim poslovima.

Naša kultura, u kojoj sve više cenimo inventivne i prilagodljive ljude, ne zavisi u potpunosti od indeksa mišićne mase.

Moderna kultura rezultat je mešavine grčko-helenističke kulture i njene metamorfoze kroz hrišćanstvo. Grci su imali kult tela što se najbolje vidi u skulpturama. Ovaj trend je preuzet iz Rimskog carstva sve do dolaska hrišćanstva, kada se sve okrenulo poštovanju duha, a telo je postalo mjesto greha.

Studentske revolucije, hipi-pokret, televizija i masovni marketing uspeli su da razbiju dominirajući negativni stav prema ljudskom telu.

Posebno se tu ističe uloga reklama koje koriste mišićavo muško telo za prodaju svega, od seksa do zubnih pasti. Odgovor za masovnu upotrebu ove metode moguće leži u estetici, piše portal "Intimejt Medisin".

Izvor: sarajevo-x.com

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Samo je jedan mišić bitan, sve ostalo dođe kao mašna na rođendanskoj kutiji-lepo izgleda ali ničemu ne služi... :lol:

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
167
Činjenica da muškarci koji dobro izgledaju ili su jednostavno mišićaviji imaju više seksualnih odnosa se često uzima zdravo za gotovo.

Isto je i sa ženama/devojkama. Mnogi muškarci misle, da ako žena/devojka extra izgleda znači i da je "dobra" u krevetu i da ima više seklsualnih odnosa nego žena/devojka prosečnog izgleda. Međutim, dokazano je da to nije tačno.yes3

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
SVE JE RELATIVNO Dobar izgled muškarcu daje više samopouzdanja pri uspostavljanju prvog kontakta sa ženama i više sigurnosti u svoje mogućnosti.

Po meni jedino ovo je logicno...Verujem da to daje (nekim) muskarcima samopouzdanje ali isto tako mislim da postoje mnoge druge stvari koje su,ipak,presudne...Bar "dugorocno" gledano...(Opet nalupah pa ko shvati...wacko2) ;)

Član
Učlanjen(a)
12.04.2010
Poruka
591
Po meni jedino ovo je logicno...Verujem da to daje (nekim) muskarcima samopouzdanje ali isto tako mislim da postoje mnoge druge stvari koje su,ipak,presudne...Bar "dugorocno" gledano...(Opet nalupah pa ko shvati...wacko2) ;)

Taman kad sam pomislila da sam shvatila ovo 'dugorocno' me je nesto ubunilo
eusa_think.gif
:)

Član
Učlanjen(a)
22.10.2009
Poruka
688
Ovo je još jedna u nizu predrasuda...
Što reče Re, važan je onaj važni mišić...

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.034
Često su ti mišićavi i nabildovani i nakrkani steroidima od kojih im libido slabi a i onaj glavni mišić im počne polako da "nestaje". :-D
Ma nema veze, naravno, još jedan u nizu stereotipa.

Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
mozda se neko i ne slozi sa mnom..ali moja iskustva kazu da su manje zgodni i manje lepi muskarci mnogo..mnogo bolji ljubavnici..od onih koji vise uzivaju svom telu i izgledu nego u svojoj partnerki..

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
mozda se neko i ne slozi sa mnom..ali moja iskustva kazu da su manje zgodni i manje lepi muskarci mnogo..mnogo bolji ljubavnici..od onih koji vise uzivaju svom telu i izgledu nego u svojoj partnerki..
Pa to i ja kažem! Ko razvije glavni mišić-zanemaruje sve nedostatke i greške prirode! :blum3:

Natrag