Da li su lepi stvarno lepi?

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Mnogi ljudi i mnoge životinje se smatraju (ili su se smatrale) lepim. Da li je stvarno tako?
Recimo, Kleopatra. Ona je imala ogroman nos, ali se u to vreme cenio velik nos, pa je ona predstavljala boginju lepote.
Dalje, svi će reći da je leptir lep.

butterfly ww2.jpg leptir bez krila

vxb

Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
11
Kako se vremena mijenjaju mijenja se i kult ljepote.
Prije mas medija i globalizacije, svako je područije, svaka regija imala neke svoje standarde, gledanja na lijepo. Sada je to malo drugačije i, skoro pa svugdje, odgovor na pitanje: "najljepša žena" bio bi Megan Fox, na primjer. Ne bih rekla da je moguće kategorisati ljepotu, staviti je u okvire.. Ljepota je, baš kao i umjetnost, u oku posmatrača.

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
Stoji sve što ti napisa ovde, ali ovu temu sam pokrenuo iz sasvim drugačijih razloga: - Ne volim leptire! :D Još nisam upoznao nekog ko ih takođe ne voli.

Član
Učlanjen(a)
07.03.2011
Poruka
39
:wink: Stvarno dobra fora... :D A jel postoji neki poseban razlog sto ne volite (ne volis) leptire?
Meni, recimo, pudlica uopste nije lepa, a vazi za damskog psa ...

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
:wink: Stvarno dobra fora... :D A jel postoji neki poseban razlog sto ne volite (ne volis) leptire?
Meni, recimo, pudlica uopste nije lepa, a vazi za damskog psa ...

Bez persiranja, na forumu su svi jednaki (po tom pitanju).
Leptir je ružan bez krila (eno slike gore), rugoba! :D A i jednom davno, kad sam bio u osnovnoj školi, pominjao se leptir kupusar koji polaže larve u kupus i uništava ga. A osa se hrani tim larvama, pa sam navijao za nju...:)

Dodato posle 4 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Neverovatno! Malopre sam video vest da su uvedene kazne za ubijanje insekata, a konkretno za leptira kupusara 100€!

Poslednja izmena:

vxb

Član
Učlanjen(a)
02.05.2010
Poruka
11
Hehehe. Pa ne znam. Jedno je da ti se ne sviđaju- da su ti ružni, a drugo da ih "ne voliš", ne podnosiš; iz nekog razloga.
Kojeg, ne znam; ali to je opet tvoja vizura i viđenje stvari. Meni su lijepi iz daleka, izbliza i ne baš., tj. lijepi su mi zbog krhkosti, boja(ako su lijepih boja), a uz to i lete :p Ali ne podnosim kada "upadnu" u sobu i klepeću po lusteru, a ja onda ne znam šta bih. :)
Meni su, recimo lijepe one "čupkaste" gusjenice, a gereralno; većina insekata su mi ružni. :/ Ili ih ne volim, možda jer 'oće i znaju ubost, lol. :D
Pekinezeri su mi, onako, nesimpatični psi. Ali ne i da ih ne podnosim.. A Kleopatru, što nju spomenu- kakve veze ona s leptirićima ima hhhhhh.

Dodao si da su ti ružni bez krila, pa, gdje ih viđe bez njih. :D(Osim na slikama.. ali to već možeš izbjeći da gledaš.. :))

Poslednja izmena:
TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
A Kleopatru, što nju spomenu- kakve veze ona s leptirićima ima hhhhhh.

Pa, hteo sam kao uopšteno da počnem temu i za nju pomenuh. Ko zna, možda bi se priča u njenom pravcu razvila - da ne bi tebe da odmah nešto odgovoriš! :)

Član
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poruka
4
Lepi su lepi samo zahvaljujući onim ružnim...
Da nije ovih ružnih, lepi nebi ni postojali, da "remiziram":
Bitni su oni ružni, lepi su samo posledica i nebitni su...

Član
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poruka
120
Stoji sve što ti napisa ovde, ali ovu temu sam pokrenuo iz sasvim drugačijih razloga: - Ne volim leptire! :D Još nisam upoznao nekog ko ih takođe ne voli.
Ja ne volim leptire. u stvari, ne volim insekte uopšte. volim pse! :)

Lepi su lepi samo zahvaljujući onim ružnim...
Da nije ovih ružnih, lepi nebi ni postojali, da "remiziram":
Bitni su oni ružni, lepi su samo posledica i nebitni su...
Pa, da ...da nema ružnih ne bi bilo ni lepih...

Lepota je zaista u oku posmatrača. ima nekih kojima je lep i merlin menson (sreća pa jako malo takvih poznajem)...

Dum
Član
Učlanjen(a)
24.02.2010
Poruka
2.775
Lepota je relativna stvar...Nikada mi nisu bili interesantni ljudi koji su svima lepi...Volim da tražim lepotu u čoveku, u njegovim očima...Nekada možemo videti lepu osobu, mušku ili žensku, ali šta vredi što je lepo jedino ono što se može videti na njima, ali ne i u njima...Prosto ne ''zrače''...

I baš je prava istina :''Lepota je u oku posmatrača''...Počnimo samo od boja..Nekima je ''crna'' vrh, najlepše se osećaju u crnoj boji, dok drugi vole crveni ili neku drugu boju.

Lepota je uvek ista, bez obzira na vreme, samo su se kriterijumi izmenili...

Natrag