Čurug: Malu balerinu odnela voda

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Čurug: Malu balerinu odnela voda

Novosti

Očaj u porodici Jović nakon što se devetogodišnja Tijana utopila u kanalu Stara Tisa. Brat Stefan u suzama govori: Da sam bio sa njom ne bi se udavila, ja bih je čuvao

hr-devojcica.jpg

Mesto gde se devojčica nagla da dohvati loptu i pala

PLAVOKOSA devojčica, mala balerina Tijana Jović (9) ležala je u nedelju nepomična, u malom drvenom kovčegu, u kapeli čuruškog groblja, okružena velikom patnjom i bolom. Izgubili su je majka Stana (31), otac Mile (37), brat Stefan (12) i sestra Tatjana (2). Vezani neizdrživim osećanjem nemoći, zanemeli su od surove stvarnosti.

Ronioci Žandarmerije u subotu uveče pronašli su Tijanino telo u kanalu Stara Tisa, nekoliko sati nakon što je u pokušaju da dohvati loptu, upala u zloćudnu vodu.

- Ceo dan u subotu molila je tatu da je odvede na igranje na dolmu, kod kanala Stara Tisa - priča prvi komšija porodice Jović Aca Bošnjak. - Mile ih je odveo, nju i dve popine ćerke, oni tamo imaju plac. Dok je kosio travu, devojčice su se loptale. Lopta je odletela u vodu i Tijana je pokušala da je dohvati. Popina ćerka joj je pomagala držeći je za ruku, ali Tijana je upala u vodu. Jedna od devojčica je otrčala odmah kod Mileta da mu javi da mu je ćerka u vodi, ali nje više nije bilo.

Nestanak je odmah prijavljen policiji, a nesrećni otac pretražio je svaki kutak zemlje i vode, tražeći svoju ljubimicu. Zle slutnje su se obistinile kada su je ronioci pronašli. Maloj Tijani, plavokosom dobrom detetu, više nije bilo spasa.

- Bila je balerina, išla i na folklor, u oktobru je trebala da napuni devet godina - grca u suzama Bošnjakova supruga Ruža. - Za Uskrs je došla kod mene sa korpicom punom jaja, sva rumena i radosna i rekla:

- Teta Ružo, došla sam da vam čestitam Uskrs.

Njen stariji brat Stefan bio je na školskoj ekskurziji u trenutku kada je njegovu sestru progutala voda.

- Da sam bio sa njom, ne bi se udavila, ja bih je čuvao - govori dvanaestogodišnjak, koji teško može da se suoči sa saznanjem da će ga kroz detinjstvo pratiti samo uspomena na rano izgubljenu sestru.

- Probudi se, dete naše najmilije. Neka nam neko kaže da je ovo samo odvratan san - odzvanjale su roditeljske reči u kapeli čuruškog groblja. Milujući je po kosici, oni još uvek nisu smogli snage da poveruju da je njihova devojčica zaspala zauvek.

Mala balerina Tijana Jović biće ispraćena na večni počinak u ponedeljak u 13 časova na groblju u Čurugu.

PTICA ZLOSLUTNICA

- NEKOLIKO noći pre subote, sova je sletala na drvo u dvorištu njihove kuće i krvnički hukala - priča komšija porodice Jović Aca Bošnjak.
- Terao sam je svaku noć, ona bi otišla na kratko, ali se opet vraćala. Sve do dana dok se Tijana utopila, sad je više nema.

Natrag