Šta je novo?

Crni petak u Zagrebu: U jednom danu pri porodu umrle dvije bebe

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.512
Crni petak u Zagrebu: U jednom danu pri porodu umrle dvije bebe

Danas.hr 21.03.2011.

0160007.48.jpg

U petak ujutro pri porođaju carskim rezom dvije žene, 23-godišnja Marija Krešaj i 27-godišnja Marica Batinjan, u KB Merkur izgubile su djecu. Očevi umrle djece za smrt krive tu zagrebačku bolnicu i dvojicu liječnika koji su prisustvovali porodima.

Na oba porođaja bila su dvojica istih liječnika – mladi dr. T.K. te stariji dr. G. Z., tvrde to očevi umrle djece Danijel Krešaj i Tomislav Batinjan.

Krešaj se prisjetio da je sa suprugom u bolnicu stigao oko četiri sata ujutro, ali da je žena u rađaonicu ušla tek u pet jer, tvrdi on, nije bilo nikoga pa su "tumarali hodnicima".


"Rekli su da je sve u redu s djetetom i suprugom te da može roditi za pola ili 10 sati pa sam mirno nastavio čekati", kaže Krešaj za
Večernji list.

Oko sedam sati se na vratima rađaonice pojavio mlađi doktor i obavijestio ga da je nastao problem s otkucajima djetetova srca. Liječnik je također rekao da su posumnjali da se djetetu pupčana vrpca omotala oko vrata, ali da se situacija smirila te da još ne znaju hoće li njegovu suprugu poroditi "normalnim" putem ili carskim rezom. Isti liječnik Krešaja je oko 9 sati obavijestio da je dijete umrlo pri porođaju.Sve prijavio policiji

"Pitao sam ga zašto, a on je odgovorio da zaista ne zna pa sam sve prijavio policiji", kaže Krešaj.

Njegova supruga Marija imala je urednu trudnoću.


"Bila je curica, da su bar odmah išli na carski rez. To nam je prvo dijete i jako smo se veselili", kaže nesretni Danijel Krešaj.


Tomislav Batinjan istoga je jutra u rađaonici KB Merkur iščekivao rođenje blizanaca, dječaka i djevojčice. Sa suprugom je u bolnicu stigao oko 7 sati, a da je jedno dijete umrlo saznao je oko 14 sati.


"Tog jutra, a i na tri prijašnja pregleda, liječnici su rekli da je sve u redu i da se čuju otkucaji srca oba djeteta, a sad tvrde da su krivo čuli i da je curica bila mrtva i prije nego što smo stigli u bolnicu", kaže Batinjan. Dodao je da će od liječnika zatražiti dokumentaciju i predati je mjerodavnima da ustanove o čemu je riječ.


0182007.48.jpg


Ravnatelj: Komplikacije su uvijek moguće

Ravnatelj KB Merkur dr. Željko Vidas poručio je da će se bolničko istražno povjerenstvo sastati u ponedjeljak i ispitati što se dogodilo kobnog petka. Dodaje da su komplikacije pri porođaju uvijek moguće pa ne treba ništa prejudicirati.

Otkrije li se pogreška nekog od liječnika, dr. Vidas je najavio da će dokumentaciju predati Ministarstvu zdravstva.

 
Top