Šta je novo?
VIP IPTV
Učlanjen(a)
09.12.2012
Poruka
21.980
Corba od Kanarinca (2016)
KyOLtHf.jpg

http://www.imdb.com/title/tt4567888/

fd8fcc4d87aa462a8e05056291595120.png


TV film "Čorba od kanarinca" snimljen je prema motivima istoimenog teksta našeg istaknutog dramskog pisca Miloša Radovića. Adaptaciju teksta u scenario kao i režiju filma potpisuje mladi reditelj Bojan Vorkapić, kojem je ovo i debitantsko ostvarenje u pomenutom žanru.

Radnja filma odigrava se u Beogradu i prati priču između Mede i Jelene, novopečenih supružnika, čiji brak vremenom zapada u krizu. Priča u isto vreme prati i poslednjih par decenija života u Srbiji, prelomljenih kroz sudbine glavnih junaka, ostavljajući nam na kraju da se zapitamo: da li je sve što se odigralo bio samo jedan san ili nas realnost u kojoj se nalazimo tera da poželimo da je kao san doživimo?
Glavne uloge u filmu tumače Paulina Manov i Nebojša Ilić, a pored njih dvoje u sporednim rolama pojavljuju se Radmila Tomović i Lako Nikolić.

Urednik filma je Marko Novaković.

Reditelj i scenarista Bojan Vorkapić primljen je na RTS u sklopu konkursa "100 mladih za 21. vek", a pored njega su svoje debitantsko samostalno delo uradili još dvoje mladih kreativaca primljenih na istom konkursu - scenograf Aleksandar Cvijanović i kostimograf Aleksandra Stošić Krstović.

Hidden content
You need to react to this post in order to see this content.
 
Top