Control Panel: problem sa Uninstall/Remove

Učlanjen(a)
26.08.2014
Poruka
4
Koristimo XP, i odavno smo jos uninstaliralli staru verziju Java-e kako bismo instalirali noviju (posle su nam rekli da se ne mora sklanjati stara, jer se to i automatski odradi pri Update-u :( ).
Nema fajlova stare vise nigde, cak smo i instalaciju te stare verzije sklonili. Ali se ona i dalje nalazi u Control Panel-u i sada vec duze vreme ne mozemo da instaliramo novu verziju. Kada odemo na nju da je Remove, izadje nam greska (dole je reprezentativna slika). Kako to da popravimo?

p.s. Nismo najvicniji sa kompijuterima :). Hvala vam unapred svima koji su u mogucnosti da nam pomognu :).
execview-fatal-error-1.jpg

Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Tako što ćeš skinuti i pokrenuti Javin uninstaller....Sa njim ćeš deinstalirati tu staru verziju a ujedno ćeš skinuti i instalirati zadnju verziju...

Kod:
http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/javara,1.html

picture1.png

Učlanjen(a)
26.08.2014
Poruka
4
Pokusala sam, ali mi je izasla ova greska kada sam ga pokrenula (slika u Atachment-u). Sta to? :(

Prilozi

• JavaRa error.JPG
    JavaRa error.JPG
    21,9 KB · Pregleda: 23
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Pokusala sam, ali mi je izasla ova greska kada sam ga pokrenula (slika u Atachment-u). Sta to? :(

Oštećen je uninstaler i zato ne može da ga pokrene. SHajde da pokušamo sa drugim uninstalerom. Skini Your Uninstaller sa sljedećeg linka

Kod:
http://www.softpedia.com/dyn-postdownload.php/ef277f4b62c783f6357bf2963029862b/5408bfae/7296/4/1

Poslužit će ti i trial verzija...

picture1.png

Desni klik na Javu i pokreni Uninstall. Možda će ti izbaciti istu grešku ali nakon što klikneš na grešku OK trebao bi da se pokrene Uninstaller od ovog programa i da obriše ostatke Jave...

Učlanjen(a)
26.08.2014
Poruka
4
Uspela sam sa YourUninstaller!7 da joj sklonim sve zaostale fajlove, hvala ti na tome :). Samo sto sada iz nekog razloga nece da mi se instalira Java 7 update 67 sa www.java.com sto sam skinula.
Izbacuje mi neku gresku kako je neki downloaded file corrupt, ali kaad sam pratila putanju u kompijuteru do tamo, tamo nema nicega. Da li znas sta ovo znaci?

I jos jednom hvala ti puuuuuno na pomoci :).

Prilozi

• JavaInstallError.JPG
    JavaInstallError.JPG
    70,8 KB · Pregleda: 21
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.206
Uspela sam sa YourUninstaller!7 da joj sklonim sve zaostale fajlove, hvala ti na tome :). Samo sto sada iz nekog razloga nece da mi se instalira Java 7 update 67 sa www.java.com sto sam skinula.
Izbacuje mi neku gresku kako je neki downloaded file corrupt, ali kaad sam pratila putanju u kompijuteru do tamo, tamo nema nicega. Da li znas sta ovo znaci?

I jos jednom hvala ti puuuuuno na pomoci :).

Uključi skrivene fajlove pa onda prati putanju i ako bude neki fail obriši ga.....

1. Klikni Start taster (u lijevom donjem uglu).
2. Izaberi My Computer.
3. Selektuj Tools meni i klikni na Folder Options.
4. Selektuj View na vrhu, unutar Hidden files and folders grupe selektuj Show hidden files and folders.
5. Skini kvačicu sa Hide file extensions for known types.
6. Skini kvačicu sa Hide protected operating system files (recommended).
7. Klikni YES.
8. Klikni OK.

Ne zaboravi da ovo uradiš i u kontra smjeru :)

Skini offline verziju jave i instaliraj...

Kod:
http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/java_runtime_environment_%28jre%29_32_bit,1.html

Imaš li instaliran Servis Pack 3 ???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.04.2010
Poruka
159
Uzmi besplatnu verziju ADVANCED UNINSTALER PRO ,ja sam prezadovoljan ,fantastično odrađuje posao .

S

StefanStefan93

Ukoliko imate 32 bita koristite revo ako imate 64 ili piratski revo ili geek, on je besplatan a isto dobro radi posao.:)

Natrag