Compaq CQ58 - problemi!

Učlanjen(a)
03.01.2014
Poruka
9
Imam par problema sa laptopom Compaq CQ58.
- Disk jedinica mi s vremena na vreme (cca 10 min) proveruje da li ima diska što me jako nervira.
- Kada iznesem lap top napolje sa razlikom temperature od otprilike 10-ak stepeni, za 5 min se u potpunosti ukoči i svetli lamica od hard diska i jedini način da ga ponovo pokrenem jeste da ga ugasim na dugme.
- Prijavljuje mi neku grešku za Windows explorer (explorer_1) da ne radi kako treba, a on je pre kada je bio aktivan vukao oko 95% procesora, a kada su drugi programi bili uključeni procenat se smanjivao, najveći problem je bio to što je non stop bio opterećen procesor i ventilator radio na max.

Hvala na odgovorima.

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
151
Imam par problema sa laptopom Compaq CQ58.
- Disk jedinica mi s vremena na vreme (cca 10 min) proveruje da li ima diska što me jako nervira.
- Kada iznesem lap top napolje sa razlikom temperature od otprilike 10-ak stepeni, za 5 min se u potpunosti ukoči i svetli lamica od hard diska i jedini način da ga ponovo pokrenem jeste da ga ugasim na dugme.
- Prijavljuje mi neku grešku za Windows explorer (explorer_1) da ne radi kako treba, a on je pre kada je bio aktivan vukao oko 95% procesora, a kada su drugi programi bili uključeni procenat se smanjivao, najveći problem je bio to što je non stop bio opterećen procesor i ventilator radio na max.

Hvala na odgovorima.

Ako je Explorer 8 on zna da pravi problem bagovit je!
Ako ne koristis Explorer iskljuci ga!
putanja start>control panel>programs and features na levoj strani imas opciju
turn windovs features on or off!Klikni na to i u prozoru koji se otvori nadji ga i odcekiraj ga!
Trazice ti restart to uradis i onda vidi kko ce se dalje ponasati!
Ako hoces da ga ponovo ukljucis redosled je isti samo ga cekiras i restarujes komp
i bice ponovo ukljucen!

Učlanjen(a)
03.01.2014
Poruka
9
@jeca61 - koristim windows explorer, radi on normalno ali mi non stop ispisuje tu grešku :(
@jolemisa - radi se o windows exploreru a ne internet exploreru ;)

Hvala na odrovorima, još neko?

MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.095
Skeniraj nekim antimalware alatom, proveri da li nije u nekom programu podeseno da hdd ide u sleep mode ako se ne koristi duze od recimo 15 minuta(i u power saving),probaj da ubijes explorer u task manageru pa vidi kako se komp ponasa, ukoliko se explorer zeznuo pokreni command prompt kao admin(u start box kucas cmd, pa desni klik run as admin), pa u njemu:
Kod:
sfc /scannow
to bi trebalo da popravi explorer i vrati ga na default.

Učlanjen(a)
03.01.2014
Poruka
9
Hvala na odgovorima, explorer mi ovu grešku izbacuje

NwQkqIP.png

@Torgandwarf pustio sam ovo što si mi rekao pa ću javiti šta se desilo :)

Galvni problem je ovo:

Natrag