Šta je novo?

Chrome će od 1. septembra blokirati Flash reklame

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.537
Chrome će od 1. septembra blokirati Flash reklame
Još u junu je Google objavio interesantnu vest da će Chrome browser uskoro biti dovoljno pametan da "inteligentno pauzira sadržaj koji nije centralna stavka stranice" koju korisnik posećuje.

IZVOR: B92
51447216655e1a62580d20638364407_wide.jpg

Ovo je dobrodošla promena koja će dodatno omogućiti marginalizaciju Flash-a. Pomenuta funkcija je sada spremna za lansiranje. Na Google+ stranici kompanijinog AdWords programa, Google je istakao da će Chrome ažuriranje 1. septembra korisnicima doneti podrazumevano blokiranje Flash reklama.

Google preporučuje reklamnim agencijama da se prebace na HTML5 reklame kako bi sprečili njihovo blokiranje. Za obične korisnike, ovo su svakako dobre vesti, jer će blokiranje Flash reklama koje ne želite da vidite svakako doneti bolje iskustvo pregleda stranica a i poboljšaće trajanje baterija na uređajima.

Chrome je uvek bio browser koji porpilično "jede" bateriju, posebno u poređenju sa Safarijem. Očekuje se da će novo ažuriranje promeniti stvari u boljem pravcu. Treba istaći da je ovu funkciju ručno moguće aktivirati već sada: potrebno je otići u Chrome podešavanja, izabrati "Show advanced settings", potom je potrebno izabrati podešavanje sadržaja za "Privacy", a potom "Detect and run important plugin content".
 
Top