Šta je novo?

CG faktor stabilnosti u regionu

  • Začetnik teme Black Predator
  • Datum pokretanja
Black Predator

Black Predator

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]CG faktor stabilnosti u regionu[/h]Podgorica -- Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić kaže da je ta država faktor stabilnosti u regionu, jer je opredeljena da neguje vrednosti multietničnosti.

On je, povodom pet godina od usvajanja Ustava Crne Gore, rekao da je liderstvo u evropskim integracijama dokaz stabilnosti te države.
Krivokapić je naveo da je najvišim pravnim aktom vraćen crnogorski jezik, a Crna Gora utrla put brojnom integracijama.
Ustav Crne Gore predstavlja normativni iskaz temeljnih političkih vrednosti građanske, pravne, moderne, evroatlantske i socijalne države Crne Gore.

"Građanski koncept ustrojstva države u čijem središtu je građanin kao nosilac suverenosti jedno je od fundamentalnih obeležja crnogorskog Ustava", kazao je on.

Crna Gora, prema rečima Krivokapića, oduvek neguje vrednosti multikulturalizma, multietničnosti i multikonfesionalnosti što je, kako je naveo, čini faktorom stabilnosti regiona.

Ustav Crne Gore je zauvek udario i temelje večnosti Crne Gore. Državni simboli kojima se pronose ime i uspesi naše zemlje na brojnim sportskim, kulturnim, umetničkim i drugim svetskim pozornicama, čine nas ponosnim, ispunjavaju emocijom i ljubavlju prema svojoj državi, istakao je on.

Krivokapić je ocenio da je najviši pravni akton Crna Gora trasirala put ka najvažnijim evropskim i globalnim integracionim procesima.

Regionalno liderstvo Crne Gore u ovim procesima potvrda je državotvorne zrelosti i narasle samosvesti koja našu državnu kuću, umesto pod okrilje tuđih velikonacionalnih projekata, vidi u prosperitetnoj zajednici evropskih naroda i država, zaključio je on.Izvor:
B92.net
 
Top